Fehér borok, színes kultúra

Szomszédoló - Tállya

Időpont: 2024. 07. 13. (szombat) 10:30-15:30

Utazás: Tokaj busszal a tokaji vasútállomásról

Rendhagyó település-ismereti séta Tállyán, idegenvezetéssel!

Kellemest a hasznossal: a Tokaj busszal utazunk Tállyára és felfedezzük rejtett értékeit.

Program:

Gyülekező a tokaji vasútállomással szembeni buszmegállóban 10:15-től. Tállyán a Községházától indulunk a Rákóczi utcán település-sétánkra. A Huszita ház – Bocskai u. – Vincellér ház – Református templom útvonalon a Hegyaljai Alkotóházhoz érkezünk, ahol megtekintjük a 2022 óta a Szellemi Kulturális Örökségi listán szereplő Úrihímzés kiállítást, és az Alkotóház más mestereinek munkáit.

Rövid sétát követően az evangélikus templomhoz érkezünk. 1802-ben itt keresztelték meg Kossuth Lajost, de a templomnak az 1540-es évekig visszanyúló története van, neves szolgálatot teljesítő tiszteletesekkel.

Kirándulásunk zárásaként a 2014-ben felújított Kapy–Maillot műemlék kastély első emeletén berendezett Tállya 4D – Tállya Térben és Időben  című kiállításon megismerhetjük az időmérés legősibb módszereit, az idő mérésének történetét. A tükörterem a kiállítás egyik kiemelt különlegessége. Tanulhatunk az idő érzékelésének valamint a kastélyt birtokló családok (Kapy, Bretzenheim, Schwarzenberg, Beust és Maillot) történetéről is.

Visszaindulás Tállya községházától a Tokaj busszal 14:43-kor. Várható érkezés Tokaj vasútállomásra 15:26. (Későbbi buszok Tokajba: 16:43; 18:43; 20:43)

Ellátás: önellátás

Ár: 2000 Ft/fő + belépőjegyek + Tokajbusz jegy

FIGYELEM! A program csak minimum 10 fő esetén indul!

Hasznos információ:

  • Tokaj busz: elővételben a MÁV applikációban megvásárolható, érvényes diák- vagy felnőtt Ország- és Vármegyebérlettel; Vármegye24 vagy Magyarország24 napijeggyel vehető igénybe. A buszon megváltott jegy ára 1 útra felnőtteknek 650 Ft, diákoknak 325 Ft. Nyugdíjasoknak és fogyatékkal élőknek díjmentes.
  • Buszmenetrend: https://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/tokajbusz
  • Belépőjegyek:
    • Alkotóház: 500 Ft/fő
    • Kapy-Maillot kastély: felnőtt jegy 1000 Ft / fő; diák / nyugdíjas jegy: 500 Ft / fő