Fehér borok, színes kultúra

Szegi bike & kenu túra

Időpont: 2024. áprilistól októberig több időpontban
Útvonal: Tokaji – Szegi – Tokaj


A Tokaji Vízitúra Központból induló túránkon egy új kerékpárúton tekerünk a Bodrog folyó mellett. Úti célunk a Szegi Vízibázis, majd onnan visszaevezünk Tokajba.

A túra első megállója a Bodrogkeresztúri kilátó - jól megérdemelt jutalomként, az út végén vár a Bodrogzugra nyíló páratlan kilátás. A kilátópontról mesés panoráma tárul elénk Sárospatak és a Bodrogzug irányába – a látvány főleg tavasszal felejthetetlen, amikor megcsodálhatjuk a folyó elöntött árterének látványát, vagy ősszel, amikor az ártérről felgomolygó párafelhők segítik az aszúsodást a Hegyalja szőlőiben. Innen a hangulatos Bodrogkisfaludra tekerünk, ahonnan már nagyon közel van utunk célja, a Szegi Vízibázis. Szegiben ne hagyjuk ki Közép-Európa legnagyobb pincerendszerének megtekintését egy vezetett túra keretében. A következő megállónk a Szegi Vízibázis fűzfák alatt várnak már bennünket a kenuk. A túravezetők kiosztják az evezőket és a mentőmellényeket, a felszerelésünket vízálló zsákokba pakolhatjuk. A rövid evezéstechnikai oktatás után evezünk vissza Tokajba, de menet közben megállhatunk a Bodrog-parti Lebuj-kanyarban egy frissítőre. A túra a Tokaji Vízitúra Központ stégnél ér véget, itt majd szállunk partra.

A túra ára tartalmazza a felszerelésbérlést(kerékpár, kenu, evezőlapát, mentőmellény, kötelező felszerlés), a túravezetést, a biztonságtechnikai oktatást és a kerékpár és hajószállítás díját is. A vízitúra önállóan is teljesíthető a VíziKék applikáció segítségével.


Találkozó: 9.00
Indulás: 10.00
Visszaérkezés: kb. 13.00


Bővebb információ és jelentkezés: https://sportoutdoor.hu/tura/szegi_bike_kenu