• Facebook
  • Foursquare
  • Instagram
  • Flickr
  • Pinterest
  • Google+
  • Twitter
  • Tripadvisor
  • tumblr
  • YouTube
  • blog.hu
#borozzotthon

Zsadányi Pincészet

A VINEUM Borház 2000 óta működő családi vállalkozás, mely az első néhány évben csak hétvégi hobbiborászatként működött a család és barátainak kedvtelésére. 2002 évben vált a vállalkozás valódi borászattá és ebben az évben volt az első szüret, amiből palackos bor született, majd a 2003-as évtől kezdődően minden leszüretelt szőlő nedűje palackba került fajtánként kis tételekben száraz, édes és desszertbor formájában.

Mára a pincészet elérte azt a birtokszerkezetet és felszereltséget, ami lehetőséget ad arra, hogy a pincészet feltárja és megmutassa azokat a titkokat, amik Tokaj hegyalján a tállyai dűlőkben rejlenek, azokat a jellegzetességeket, amelyeket a vulkáni kőzetek, ásványok hoznak létre a karakteres, magas koncentrációjú, és minerális furmintokban, nőiesen lágy hárslevelűekben és nem utolsó sorban a kiváló minőségű aszúkban.
Az évszázadok alatt kialakult hagyományokat tiszteletben tartva, de a XXI. század ízlésének megfelelő olyan magas minőségű Tokaji borokat kívánunk megalkotni, melyek önálló karakterrel rendelkeznek és jellegzetesen csak a Tállyai dűlőkben születhetnek.

Hiszünk abban, hogy az egykor királyok által szeretett és kedvelt bor mára minden ember szerelmévé válhat és bízunk benne, hogy egyre többször kerül az Önök asztalára is.

A borászat:

A VINEUM Borház 2000 óta van jelen a Tokaji Borvidéken, Tállya településen. Ez idő alatt sokat tanultunk a borról, Tokaj hegyaljáról, a tállyai dűlőkről, az itt élő emberekről, a szőlőművelési szokásokról és borászati technológiákról, régi és új utakról, hagyományokról és kísérletezésről. Néhány tanácsot megfogadtunk, magunkévá tettünk, megtartottunk, másokat elvetettünk… Így alakult ki mára az a birtokrendszer és borfeldolgozási technológia, ami teljes mértékben kiszolgálja az a célt amit magunk elé tűztünk.

A pincészet folyamatosan vásárolt és vont be újabb és újabb szőlőterülteket a művelésbe és mára közel 16 hektár szőlővel és ... hektár parlaggal rendelkezik. A szőlőterületek olyan híres történelmi dűlőkben találhatók, mint a Vár dűlő ahol kiváló aszúk készülnek, vagy a Görbe, Dongó, Remete ahonnan jellegzetesen ásványos, telt furmintok kerülnek palackba és a Bátorka ahol nőiesen lágy hárslevelűek születnek.

Az ültetvények nagy része tartalmaz öreg tőkéket, amiket nagy becsben tartunk, ugyanakkor folyamatosan pótoljuk a kihalt tőkéket, felújítjuk dűlőink támrendszerét, hogy jól kezelhető átlátható első osztályú ültetvényekké váljanak. Dűlőink szétszórtan, különböző fekvésű, talajú és eltérő klímájú dűlőkben találhatók ami lehetőséget ad számunka a dűlőszelekcióra, arra, hogy az azonos fajták más-más arcukat mutassák meg.

Társaságunk rendelkezik a friss fiatalos reduktív borok készítéséhez szükséges technológiával, ugyanakkor kis tételszámú borait kézműves technológiával tölgyfahordós érleléssel készíti el. Boraink Tokaj hegyalja egyik legszebb történelmi pincéjében érlelődnek mely egykoron Baross Gábor családjának tulajdonában volt.

Igény szerint borkóstoló a különféle tokaji bortípusokból, választható borsor a borok között fogyasztható borkorcsolyával. Szeretettel várjuk Tállyán a Petőfi Sándor utcai udvarházban. A borkóstoló része a Tokaj hegyaljai egykoron Baross Gábor tulajdonában lévő történelmi pincénk megtekintése.

Vállaljuk rendezvények borkínálatának összeállítását, helyszíni borbemutatókat összejöveteleken.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!