#borozzotthon

Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok


Tokajban 1932 óta rendezik meg a szüreti napokat, amikor megünneplik a szőlőt és a bort. Tokaj-Hegyalja legnagyobb szüreti mulatsága idén a kialakult helyzetre való tekintettel, egy kicsit rendhagyó módon, de számos izgalmas programmal vár mindenkit a város több helyszínén.

A szüreti napok világörökségi borvidékünk fővárosának, Tokajnak is az egyik legfontosabb rendezvénye, mely 2021-ben új helyszínen kerül megrendezésre. Idén a Fesztiválkatlan és közvetlen környezete lesz majd a háromnapos szüreti fesztivál bázisa, de a város számos pontján könnyűzenei koncertek, boros és gasztronómiai forgatag és rengeteg izgalmas program várja az érdeklődőket a “Fehér borok, színes kultúra” jegyében.

„Testközelben a borászokkal!”: BORKÓSTOLÓK, KONCERTEK, GASZTRONÓMIA
2021-ben is minden korosztály számára izgalmas programmal készülünk:
- szüreti felvonulás,
- szőlő-összeadási ceremónia (a borvidék polgármestereinek ünnepélyesen összeadott termésével),
- hagyományőrző csoportok műsorai,
- BORTÉR - Tokaj-Hegyalja prémium boraival és kiváló borászataival,
- ültetett borkóstolóval egybekötött TokajGuide könyvbemutató,
- gasztrosétány, kézművesek és mesterségek utcája,
- és persze színes zenés programok, koncertek várják határainkon innen és túlról a legkülönfélébb stílusok rajongóit a népzenétől a jazzig. Ebben az évben a KOWALSKY MEG A VEGA lesz az esemény sztárfellépője!

A programokon való részvétel ingyenes. További részletekért érdemes követni facebook oldalunkat, illetve a www.tokaj.huwww.fesztivalkatlan.hu és a www.tokajkultura.hu oldalakat.
(A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.)
Találkozzunk Tokajban idén is!

Járványügyi tájékoztató (kulturális események látogatottságának pontosító tájékoztatása)
A kulturális terület védettségi szabályozását a 484/2020 Kormányrendelet tartalmazza, amely részletesen leírja a védettségi igazolvánnyal látogatható rendezvények köret, így rendezvényünkre is hozzák magukkal!
Minden kulturális esemény, zenés-táncos rendezvény, falunap, egyéb rendezvény, sportrendezvény stb. rendezvénynek minősül, ezért csak védettséggel rendelkező személyeknek és a felügyeletük alatt álló 18 éven aluliaknak látogatható.
A jelenlegi szabályozás azonban, amennyiben a kulturális eseményt az e művészet céljára rendelt helyszínen tartják meg, előre megváltott jeggyel ülőhelyre szól, valamint a néző az előadás időtartama alatt az ülőhelyén tartózkodik, az adott kulturális eseményt kiveszi a rendezvény fogalma alól. Így ezen feltételek teljesülése esetén nem kötelező a védettség igazolása, bárki szabadon látogathatja a színházi, mozi, cirkuszi stb. előadásokat.


Részletes program hamarosan.
Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!