Fehér borok, színes kultúra

Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra

2013 szeptemberében kezdtük meg a pörkölést itt a Tokaji Kávépörkölő Manufaktúrában. A világ minden tájáról vásárolunk zöld kávét. Mindig keressük a legmagasabb minőségű tételeket, csak speciality kávéval foglalkozunk.

Pörköléskor a legfontosabb megfontolásunk mindenféle trendtől függetlenül az, hogy az adott zöld kávénál mi az ideális pörkölési hőmérséklet és időtartam.Ezt nem lehet kézikönyvben megtalálni, rengeteg odafigyelést, kísérletezést és munkát igényel. Ha rábukkanunk egy kiváló zöld kávéra akkor azt mindenképpen szelektáltan is csomagoljuk pörkölés után vendégeink számra.
Készítünk saját keverékeket is: espressohoz és filterkávéhoz is, vagy akár speciális igények alapján. Egy-egy keverék gondos kóstolások eredménye, de megéri! Minden frissen pörkölt kávét azonnal, aromaszelepes zacskókba csomagolunk, nálunk régen prökölt kávét nem találni, sokszor inkább az a „gondunk”, hogy minden nagyon friss.


Kávézó

A pörkölővel egy helyen található kávézóban vendégeink megkóstolhatják a single-origin kávékat és a keverékeket is. Alapvetően az olasz kávéiskola italait kínáljuk melyeket egy háromkaros La Marzocco FB 80-as géppel készítünk a ház espresso keverékéből. Brew bárunkban megkóstolhatják a szelektált kávékat vagy a filterkávéhoz készített keveréket alternatív kávékészítési technológiákkal: V-60, drip decanter, karlsbadi kanna, aeropress, French press, syphon, hideg drip.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu