#borozzotthon

Tíz nap Tokaj-Hegyalján – ez a 29. Zempléni Fesztivál

Augusztus közepén kiváló hazai és külföldi szólisták, együttesek fellépéseivel válogatott művészeti svédasztalt kínálunk. Amit Zemplén nyújt: gyönyörű táj, történelmi helyszínek, kiváló borok, nyugalom, pihenés, vendégszeretet. Amit hozzáteszünk: komolyzenei programok, irodalom, táncszínház, kirándulások, jazz koncertek, élvezetes családi és gyerekműsorok – több településen, minden korosztálynak.

2019. augusztus 9-én, pénteken az ünnepélyes megnyitót követően rezidens együttesünk, a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ) ad nyáresti hangversenyt a sárospataki Rákóczi-vár udvarán. Az első hétvégén a sátoraljaújhelyi Városháza is kitárja kapuját a fesztivál közönsége előtt: a közkedvelt „Kávéuzsonna” a Díszteremben, a BDZ romantikus, alkonyati hangversenye az impozáns udvaron kerül megrendezésre. Kiállításaink idén a Felvidékhez köthetők: öt kassai képzőművész egyéni, valamint a Rovás Műhely csoportos bemutatkozása színesíti a Fesztivál programját. 

Sárospatakon az Esti Jazz sorozatában a műfaj hazai sztárjai lépnek fel, de mellettük ide várunk két fiatal, sikeres formációt az idei Jazz Showcase-ről. Más helyszíneken is nagy nevekkel találkozhatunk: a Henye Borbárban 16-án, pénteken a Binder Quartet játszik. 17-én, szombaton a Tokaj Fesztiválkatlanban a BDZ legkiválóbb filmzenékből összeállított, látványos koncertjét élvezhetik, Hollerung Gábor vezényletével. A Rákóczi Emlékév apropóján ellátogatunk Kassára is: a Rodostói ház kertjében a Liszt Ferenc Kamarazenekar játszik, és augusztus 18-án, Sárospatakon a záróhangversenyt is a Fesztivál alapító együttes adja.

Tervezzen velünk, kövesse programjainkat megújult honlapunkon, a www.zemplenifesztival.hu-n, vagy a fesztivál facebook oldalán! Váltsa meg jegyét május-júniusban kedvezményesen, majd augusztus 9. és 18. között fogyassza élvezettel a fesztiválok aszúját!


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

 

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!