Fehér borok, színes kultúra

Nyakigláb Villa

Erika tanító néni és András az erdész. Szálláshelyüket a falu közepén építették fel. Két épületből álló épületegyüttest telkük távoli zugában helyezték el. A csendet és a nyugalmat tovább fokozni lehetetlen. Aki a zajosabb helyet szereti, az lármát, hangoskodást hozott anyagból kell, hogy megoldjon.


Szálláshelyük két épületében 7 fürdőszobás hálószoba, egy közösségi helyiség, konyha és külső közösségi tér (pajta) található. Közösségi tereik alkalmasak csendes elvonulásra, témazáró, értékelő foglalkozások megtartására, gyermekek foglalkoztatására, tanfolyamok tartására, erdei iskola elméleti képzésére, kézműves tevékenységekre. Segítségként flipchart-táblát, 120 cm átmérőjű LED TV-t, HDMI, HDMI-DVI csatlakozással, projektort, hozzá vetítővásznat tudnak biztosítani.

Pajtájukat igazi falusi kemencével szerelték fel, melyet egy masinával (sparhelt) építettek egybe. Itt önök kipróbálhatják a népi ételkészítés formáit, receptjeit, melyhez természetesen segítségre is számíthatnak. Kóstolta már a lepcsánkot, a krumplilángost? Cinkét evett már rántott csirke mellé? Ne rémüljön meg, a cinkét nem a madáretetőből csípjük nyakon. A cinke krumpliból készült köret!

A közösségi helyiségben egyszerre akár 40 fő kényelmesen elfér. 20 fő elhelyezése biztosított a  szobákban, egyedi esetekben 24 főre tudják bővíteni pótágyak segítségével. Összesen 7 szobában lehet náluk aludni, melyből két szoba kétágyas, négy szoba három ágyas és egy szoba négyágyas. Minden szobának saját fürdőszobája van, melyek az előszobákból nyílnak. Azok számára, akiknek nem jut hely náluk, Szegiben további szálláshelyek állnak rendelkezésre. Télen a szobákban 20 C° hőmérsékletet, a közösségi teremben 22 C° hőmérsékletet biztosítanak, kérésre természetesen magasabbat. Kétágyas szobáink külön kérésre légkondicionáltak.

A konyha  tálalókonyha - de főzésre - családok, baráti társaságok részére alkalmas. Kérésre használhatják, ahol minden rendelkezésre áll, amivel saját részükre vendégeink megfőzhetik ételeiket, elkészíthetik reggelijüket. Alapanyag beszerzésében természetesen segítenek. A kemence ugyanígy rendelkezésre áll, tüzelőt biztosítanak. Természetesen mindez csak akkor, ha önök ezt így szeretnék. Napi háromszori étkezést tudnak biztosítani, melyet nem tartalmaznak a szobaárak. A főételeket kiváló konyhával bíró partnerük szállítja előre egyeztetett időpontban és az előre megbeszélt összeállításban. Vegetáriánusok, számíthatnak igényeik kielégítésére. Reggelit kérésére is biztosítanak.

Wifi-hálózat az épületekben mindenhol rendelkezésre áll, térítésmentesen. Televízió használata a közösségi teremben ingyenes. Játszóeszközeikkel felnőttek, gyermekek egyaránt jól szórakozhatnak. Népi játszóeszköz-gyűjteményükkel olyan játékokat ismerhetnek meg, melyekkel nagyszüleink, dédszüleink játszottak gyermekkorukban. Egyéni és csoportos játékok, melyek izgalmas, felhőtlen szórakozást nyújtanak. A petanque-pályán izgalmas versenyeket szervezhetnek. A játékot ismerők és az itt ismerkedők egyforma eséllyel küzdenek egymással. Versenyen kívül is jó a játék, jó a szórakozás.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu