Fehér borok, színes kultúra

Borpiknik a Várhegy-dűlőben

Időpont: kora nyártól késő őszig, minden nap
Helyszín: Patrícius Borház


A bodrogkisfaludi Várhegy évszádok óta a tokaji borvidék egyik legértékesebb dűlőjeként van számon tartva. Nevéhez különböző nemesi családok és történetek is kötődnek, nem véletlenül az egyik legkeresettebb dűlője a borvidéknek.

A túra a Patricius Borház teraszáról indul, ahol a vendégeink számára piknikkosarakat készítünk ki, melyeket helyi termelők kézműves termékeivel (lilahagyma dzsem, kecske rilette, mangalica sonka, kézműves sajtok), baguette-tel töltünk meg, valamint a kosárba kerülnek a Patricius borok is a vendégek igénye szerint. A túra során megtekintjük a ritkaságszámba menő szőlőfajtákat is bemutató szőlőfajta-gyűjteményt és felsétálunk a történelmi Várhegy dűlőbe, ahonnan pazar látvány tárul elénk a környező szőlőterületekre, a Bodrogra, körös-körül fantasztikus, világörökségi védelem alatt álló tájra. A dűlőséta egyik része a borainkban is megtalálható sokszínű vulkanikus kőzetek bemutatása, megismertetése. A piknikkosár tartalmát a várhegyi kis szőlőkunyhónk teraszán fogyasztjuk el, mesés környezetben, egy jól behűtött Patricius pezsgő kíséretében. A séta folyamán elmeséljük dűlőink és a borászatunk történetét, amely részletes betekintést nyújt az általunk gondozott 7 dűlő sajátosságaiba és a borvidék gazdag történelmi múltjába és jelenébe.  A táv gyalogosan, könnyűszerrel megtehető, ám javasoljuk vendégeink számára a kényelmes ruházat és alkalmas lábbeli viselését.


Program megnevezése: Birtoklátogatással egybekötött borpiknik

Dolgok amivel találkozol: tokaji szőlőfajta-gyűjtemény, vulkanikus kőzetek, Várhegyi Szőlőkunyhó, gravitációs borászat, pince múzeum és érlelő pince

Időtartam: 2,5 óra, a túra átlagos erőnléttel könnyedén teljesíthető, az útvonal jól járható,
Szintemelkedés: 200 m, Távolság: 1,5 km
Időpont:a hét bármelyik napján előzetes bejelentkezés alapján

Minimum létszám:4 fő
Maximum létszám:16-20 fő

Program ára: kérjen ajánlatot!
A részvételi díj a következőket tartalmazza: vezetett túra, piknikkosár 2 fő részére

A programra előzetes bejelentkezés szükséges! A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu