Fehér borok, színes kultúra

Borpiknik a Gombos-hegyi pincesoron

Időpont: kora nyártól késő őszig, minden nap
Helyszín: Hercegkút, Gombos-hegyi pincesor


A tokaji borvidék számos települése tartogat meglepetéseket az idelátogatók számára, Hercegkút mégis egyedülállónak mondható: különleges, négyszintes, világörökségi pincesorok szemet gyönyörködtető látványa varázsolja el a turistákat.

Zemplénben kalandozva kihagyhatatlan élmény és páratlan vendégszeretet fogad mindenkit a hercegkúti Gombos-hegyi pincesoron. Ki gondolná, hogy közel 200 kisebb-nagyobb pince található a községben?

Igény szerint borkóstolón vehetnek részt a vendégek, megismerkedhetnek könnyed, friss Tokaji borokkal és testesebb, elegáns borkülönlegességekkel egyaránt. Az érdeklődők fantasztikus, akár 100 m hosszú, összekötött pincerendszereket járhatnak be vezetett túrákon, ahol garantáltan jól érzi magát mindenki a "földalatti mennyországban".

Lehetőség van a borkóstolást piknikkel összekötni, ahol helyi, különleges érlelésű szalonnát és kolbászfalatokat csipegethetnek a tokaji nedűk mellé.

A környék felfedezését érdemes egy kis lelki felüdüléssel zárni: Kálvária sétány vezet föl a domboldalon, ahol egy kápolna-kilátó található, és csodálatos panoráma tárul elénk a hegytetőről.

A borkóstolás ára:kérjen árajánlatot!
Ez 6 fajta bort tartalmaz a száraz boroktól a 6 puttonyos aszúig és kb. egy órás programot jelent.

Étkezési lehetőségek:
Kisebb csoportok részére 10 fő alatt
Vendégfogadó paraszttál: kérjen árajánlatot! (helyi specialitás a svábosan elkészített szalonna, kolbász, amely mindig nagy sikert arat. Sajttal, zöldséggel, kenyérrel tálaljuk.)

10 fő feletti csoportok esetén lehetőség van melegétkezést rendelni, ezt előzetesen egyeztetni szükséges.

A programra előzetes bejelentkezés szükséges!


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu