Fehér borok, színes kultúra

AM-TokajAz AM-Tokaj pincészet örömmel ajánlja a legkülönlegesebb, világon egyedül-álló ultra-prémium borait az ínyencek számára. Ízelítőként kérem fogadja nagyon sok szeretettel a termékeinkről szóló rövid bemutatkozásunkat:

1. AMADEUS: elegáns gyümölcsösség… és egy leheletnyi Mozart!
Az éjjel-nappal klasszikus dallamokkal harmatozott ültetvényeinkről származó isteni ital íz-, illat- és hang-jegyei közösen határozzák meg az AMADEUS világát. Mozart munkásságának pozitív hatása a magzatok intelligenciájának növekedésétől a tehenek tej-hozamának emelkedéséig az élet szinte minden területén megfigyelhető, és ültetvényeink a Tokaji borvidéken elsőként szívják magukba a híres XVIII. századi osztrák zeneszerző dallamait. A Mozart-hatás minden évjáratban jelentősen nagyobb és édesebb szőlő-szemeket eredményez: mindezzel gazdagabb, kiegyensúlyozottabb és testesebb élményt kölcsönöz a nemes italnak.

2. ACCIPITE: mise-bor szentségi használatra...
Bár naponta fogyasztják, a mise-borokról mégis szinte alig esik szó az emberek között és a boltok polcain sem található. Az AM-Tokaj világ-szerte azon nagyon kevés borászatoknak az egyike, melyek az Oltári-szentség vételével járó előírásokat teljes mértékben magukénak érzik, és ennek szellemében saját ültetvényeikről eredeti, szentségi fogyasztásra alkalmas, az egyházi jog szabályainak maradéktalanul megfelelő borokat készítenek. A papok által bevizsgált és nagy megelégedettséggel használt prémium kézműves mise-boraink immáron bárki számára nemzetközileg is elérhetők.

3. ABSOLUTIO: száraz exkluzív fehér-bor, mely 16% feletti alkohol-tartalmával nem hétköznapi élményt kölcsönözve azonnali feloldozást nyújt...
Bár lépést tartva a kor elvárásaival a friss, gyümölcsös stílus térhódítása a mi borainkban is felismerhető, azonban termékeink mégsem tekinthetők "még eggyel több"-nek az új áramlat megszámlálhatatlan palack-sokaságai között: az elfelejtődni látszó hagyományokat tovább éltetve és a "természetes borok" legújabb irányzatára is oda-figyelve inkább az elegancia köszön vissza a tételeinkben. Az éjjel-nappal muzsika-szóra növekvő szőlő-tőkék valóban világ-szintű egyedisége, a késői szüretelésű mise-boraink mások 4-5-puttonyos aszújaival egyező cukor-tartalma, és az ősi királyi dűlőknek megfelelő zamatos (az ásványos "kavicsosságot" mellőző) eredeti íz-világa mind a rendkívül limitált számú palackjaink kiváló minőségét tükrözi.

4. bor, tudomány és művészet egy fedél alatt...
Az AM-Tokaj a legjobb borainak a potenciális egészségügyi (kognitív) előnyeit is vizsgálja: bár az alkoholizmus káros következményei régóta jól ismertek, az enyhe/közepes mértékű fogyasztás kedvező hatásai nemrég kerültek csak az érdeklődés közép-pontjába. Nem minden ital egyformán egészséges, és tudományos kutatásaink célja a bor emberi szervezetre gyakorolt pozitív tulajdonságainak a megismerése.

Az AM-Tokaj egy ultra-prémium magyar családi pincészet, mely a mennyiségi termelés helyett a kiváló minőségre fekteti a hangsúlyt. Az eszményi aszúi és a szokatlanul innovatív, egyedi, elegáns száraz borai révén az egyik legizgalmasabb kézműves szőlészetként hódít teret. A minden igényt kielégítő palackok Tokaj egyik legrangosabb – és ezáltal méretében jelentősen korlátozott – napsütötte déli-fekvésű történelmi lejtőjében, az ősi királyi dűlőben található ültetvényekről származnak, ezért számuk bár erősen limitált, mégis hatalmas elbűvölő erővel bírva nemzetközi elismerést kovácsoltak maguknak. Michelin-csillagos éttermeket és luxus-szállodákat is kiszolgálva az AM-Tokaj mindenki számára elérhetővé kívánja tenni a legjobb minőségű borait.

Köszönjük, hogy az AM-Tokaj nemes italait választotta. Egészségére!

Kapcsolat:

H-3910 Tokaj, Teleki-dűlő 1885 hrsz.
Telefon: +36 30 2556225
E-mail: tokaj@asklepios-med.eu
Webshop: https://www.am-tokaj.wine
Facebook: https://www.facebook.com/amtokaj
Instagram: https://www.instagram.com/amtokaj