#borozzotthon

Bodrogzugi vízitúra

A Bodrogzug területét mutatja be a Bodrogzug tanösvény, a kisvíznél is járható csatornák, valamint a Bodrog-folyó mentén elhelyezett tájékoztató táblák segítségével segít jobban megismerni a területet.

A tanösvény bemutatja a Bodrogzug védelmének okait, a táj történetét, évszázados tájhasználatát, a fok- és ártéri gazdálkodást, a holtágakat, morotvákat. Megismerteti élővilágának részleteit, kétéltűek, hüllők, madarak, emlősök világát, vízgazdálkodási műszaki megoldásait, kultúrtörténeti értékeit...

Ma az országban ez az egyetlen olyan terület, amelyet rendszeresen elönt a víz. Természeti értékei, háborítatlansága mellett, részben ezért került fel 1989-ben, fokozott jelentőségű vízimadár élőhelyként a nemzetközi Ramsari területek listájára. A Bodrogzug az ország egyik legszebb vízitúrázó területe. A tavaszi áradások jelentik a szezon kezdetét április végén, május elején. A területen vízitúrázni csak engedély birokában lehet.

A Bodrogzug vízitúra a térképen itt.

Letölthető a Bodrogzugi Vizitúra Tanösvény információs anyaga. A letöltéshez kattintson IDE.

A Bodrogzugban való evezéshez az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság engedélye szükséges. Napi 300 fő látogathatja a területet.
Regisztráció itt.

Minden további információért érdeklődjön az alábbi elérhetőségeken!

Kedvezményes barlanglátogatási lehetőség a Bodrogzug látogatóinak!

A Bodrogzug területére belépési engedélyt váltott vízitúrázók kedvezményes jegyet válthatnak az Aggteleki Nemzei Park naponta induló barlangtúráira. A kedvezmény mértéke 40%.

 

Zempléni Tájegység Iroda - Bodrogkeresztúr

3916 Bodrogkeresztúr, Kossuth út 30.
Tel.: +36 47/570-061 Mobil: +36 30/422 0605;
E-mail: bodrogzug@gmail.com

forrás: anp.hu/hu/bodrogzug
 

 

Interaktív térkép
Program | Látnivaló | Sport programok
Esemény jellege
Szabadtéri
Tippek
Családoknak, barátoknak | Osztálykiránduláshoz | Nyári szünidőre
Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!