• Facebook
  • Foursquare
  • Instagram
  • Flickr
  • Pinterest
  • Google+
  • Twitter
  • Tripadvisor
  • tumblr
  • YouTube
  • blog.hu
top banner

Hétvégi vízitúra a Bodrog-ártéren - Tokaj

Időpont: 2019. május 04. 09.30 - 2019. május 05. 16.00
Helyszín: Tokaj

Bodrog ártér program

Néhány gondolatban összefoglaltuk nektek, hogy mi vár rátok, ha csatlakoztok hozzánk egy kellemes hétvégi túrázásra a Bodrog ártéren.
A Bodrogzug a Tisza és a Bodrog folyók összefolyása közti morotvás, mocsaras, ligeterdős terület, jelentős részben ártér a Bodrogköz déli részében. A több ezer hektáros terület évente legalább kétszer víz alá kerül és így Magyarországon ritka élővilágnak biztosít élőhelyeket.
Pénteken délután/este találkozás a Tokajban található Unió Kempingben. (Akik szombat reggel érkeznek, azoknak 09:00-kor jelentkezés a Túravezetőnél) Bejelentkezés a túravezetőnél, sátorverés, a másnapi program megbeszélése, ismerkedés a csapattársakkal.

Szombaton reggeli után (saját forrásból, bolt több is van a közelben) 09:30-kor eligazítás, ami körülbelül 30 perc és magába foglalja a felszerelések átvételét (kenu és lapát), alapvető evezési és- vízbiztonsági ismeretek elsajátítását és a napi túraterv részletes ismertetését a túravezető által. Ezt követi a vízre szállás, majd a gyakorló evezés után indul a túra.
A Bodrogon szállunk vízre, majd az egész napot az ártéren töltve eljutunk Zalkodig.
Itt tartjuk a nagy pihenőt, ahol elfogyasztjuk az útra készített szendvicseket. A pihenőt követően vissza indulunk a kempingbe, ahol az este folyamán vendégeink vagytok egy tál bográcsban készült ételre. A közösen elfogyasztott vacsora közben átbeszéljük a nap történéseit és jókat sztorizgatva, átnevetve az estét kellemes fáradtsággal nyugovóra térünk.

Vasárnap reggeli után (saját forrásból) 09:45-kor vízre szállás, evezés a Bodrog ártér közelebb eső részein, az előző nap nem érintett szakaszokat is bejárva! Fényképezés, madárles, rengeteg vízinövény, a fejünk felett összehajló faágak alatt haladva kis csatornákon érünk el a Bodrogra, majd onnan visszafordulva, kb. 15 óra körül érünk vissza a kempingbe. A felszerelések átadása és a hajó mosás után, indulás haza vagy fakultatív egyéni program.

Részvételi díj:
1 napos túra 5 000 Ft/fő + 700 Ft/fő ártéri belépő
2 napos túra 9 000 Ft/fő + 1.400 Ft/fő ártéri belépő

A szállás díjai:
Sátorban   900 Ft/fő/éj + IFA
Faház  2 fős 5.000 Ft/éj/faház + IFA 
A feltüntetett árak bruttó árak.

A szállást kérjük pontos dátummal jelezzétek,hogy melyik nap érkeztek!!!
A 2 napos túrához szombaton este egy tál bográcsban készült étellel kedveskedünk mindenkinek.
Az ár tartalmazza a kenuk, lapátok és a mentőmellény bérlését, valamint a túravezetés díját.
A faházas foglalásokat kérjük minél előbb jelezzétek, mert korlátozott számban vannak.
Minden nap a kempingbe érkezünk vissza.

Jelentkezni: a www.mohikan-vizitura.hu weboldalon vagy a mohikan.vizitura@gmail.com email címen tudtok, illetve telefonon: Barakka Károly +36707707660 Deme Orsolya +36209153826

Sok szeretettel várunk mindenkit!

Mohikán vízitúra csapata

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!