• Facebook
 • Foursquare
 • Instagram
 • Flickr
 • Pinterest
 • Google+
 • Twitter
 • Tripadvisor
 • tumblr
 • YouTube
 • blog.hu
top banner

Winelovers Tokaji Bortúra

Időpont: 2018. szeptember 14 - 16.

Tokaj-Hegyalja 2002 óta a világörökség része. A lenyűgözően szép természeti környezet, az évszázados történelmi, kulturális és borkészítési hagyományok és a dinamikus fejlődés mind a borok minősége, mind pedig a gasztronómia és vendéglátás terén kihagyhatatlan úticéllá teszik ezt a borvidéket. Tokaj-Hegyalja pincéiben a borvidék mikroklímájának és talaja változatosságának köszönhetően a világhírű tokaji aszú mellett számos egyedi, karakteres, a termőhelyi sajátosságokat hűen tükröző bort találhatunk.

Csatlakozzon hozzánk és fedezzük fel együtt Magyarország kedvenc borvidékének csodáit!

Tervezett Program:

1. nap

Érkezés 14:00-től a Gróf Degenfeld Kastélyszállóhoz****, szobák átvétele.
15:00-kor gyülekező, indulás együtt Tarcal egyik népszerű pincészetéhez, a Basilicus Szőlőbirtokhoz, ahol egy rövid pincelátogatás után egy 6 tételes borkóstolón veszünk részt.
A kóstolót vacsora követi a Kastélyszállóban, majd vacsora után a Gróf Degenfeld Borászatot ismerjük meg egy 5 tételes kóstolón keresztül.

A Gróf Degenfeld család több mint százötven éves hagyomány alapján 1994-ben élesztette újjá hegyaljai szőlőbirtokát. A borok készítése során a természet szeretete, a hagyományok tisztelete és a modern technológia ötvözése vezérli őket. Főborászuk kezei alól a borvidék vezető szőlőfajtáit – a furmintot, hárslevelűt és sárgamuskotályt – tiszta stílusban bemutató fajtaborok, valamint tokaji édes borkülönlegességek kerülnek ki.

2. nap

Szombaton délelőtt izgalmas szabadprogramokból választhatnak a résztvevők, majd 11:00-kor Mádra kirándulunk, ahol először Holdvölgy pincészetnél egy 6 tételes kóstolósorral kezdünk.

A  program érdekessége, hogy a kóstolásra szánt palackokat elrejtik a pincelabirintusban, és ezeket együtt keressük meg egy térkép segítségével. A keresés közben pedig érdekes tudnivalókat hallhatunk a pince létrejöttéről, történetéről, a falakat alkotó kőzetekről, a mádi bortermelés kezdeteiről, a tokaji bor- és szőlőfajtákról, valamint a HOLDVÖLGY filozófiájáról és bormárkáiról.
A HOLDVÖLGY pincerendszer Mád leghosszabb pincerendszere, több száz éves múltra tekint vissza, az első járatokat több mint 500 éve alakították ki elődeink.

A programot egy kiadós ebéddel folytatjuk az Első Mádi Borházban, majd a Szent Tamás Pincészetnél várnak minket egy szintén 6 tételes kóstolóra.

Az Első Mádi Borház az első olyan intézmény, amely igyekszik összefogni és méltó környezetben bemutatni a mádi borászatok munkájának lényegét, azaz a hitét a mádi dűlők különleges fekvéseiben, az ásványoktól duzzadó talajban, a szigorú terméskorlátozásban, a kemény munkában és a baráti összefogásban. A csodás borokat a régió alapanyagait is felhasználó sokszínű bisztrókonyha kíséri.

A Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet főborásza ifjabb Szepsy István, 18. generációs borász, irányításával 25 dűlőben dolgoznak. A pincészet elsődleges céja, hogy különleges termőhelyi adottságokat kifejező, magas minőséget és egyediséget képviselő borokat készítsen, úgy, hogy méltó legyen a mádi termelői filozófiához.

Végül a nap zárásaként a Percze Étteremben költjük el a vacsorát.

A Percze Étterem Mád egyik történelmi első osztályú dűlőjének, a Perczének az oldalában helyezkedik el  ahol egyedi gasztronómiával, Szepsy borokkal, a településre és a dűlőkre néző egyedi kilátással és vidéki vendégszeretettel várják a látogatókat.  Szezonális étlapjaikat saját tenyészetből származó alapanyagaik: tiszaladányi gazdaságukból szabadtartású magyar tarka marha- és borjúhús, mádi területeinkről kecske-, bárány- és vadhús színesítik.

3. nap

Vasárnap a reggeli után egy kis közös programmal zárjuk a mozgalmas hétvégét.

A fenti programpontokon kívül további extra programokkal, játékos ismertetőkkel készülünk, szakmai kísérőnk pedig Vancsik Ivett (nemzetközi borakademikus, Vinoport főszerkesztő, Borkollégium oktató), akitől mélyebben megismerhetjük a borvidék rejtelmeit.


Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 6.
Ár: 79.900 Ft/fő
Early bird ár: 79.900 Ft/fő helyett 74.900 Ft/fő
(augusztus 1-ig történő jelentkezés esetén)

Az ár tartalmazza:

 • a szállást 2 éjszakára (ár 2 fős szoba esetén értendő*) légkondicionált szobákban,
 • az idegenforgalmi adót
 • kóstolást 4 pincészetnél,
 • reggelit a hotelben, egy ebédet és két vacsorát a fent felsorolt éttermekben,
 • transzfert a helyszínek között,
 • szálláson a kültéri parkoló, szauna, szabadtéri medence és teniszpálya használatát
 • az ÁFÁ-t
 • a túraszervezést.
 • * egyágyas felár 11 500 Ft/éj, pótágyra is van lehetőség.
 • A le- illetve hazautazás egyénileg történik.

További fontos információk:
A program minimum 10 fő esetén kerül megrendezésre.
Maximum létszám 30 fő.
Lemondás esetén a túra díja nem visszatérítendő, augusztus 24. előtti lemondás esetén a befizetett összeg felhasználható Winelovers rendezvényekre illetve Borkollégium tanfolyamokra egyedi egyeztetés alapján.
A szállás szobái változatos elrendezésűek, ezért nem garantálható, hogy minden résztvevő ugyanolyan szobában nyer elhelyezést.
A program az időjárástól függetlenül megrendezésre kerül.


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!