#borozzotthon

Vizes élőhelyek Világnapja ártéri túra

Időpont: 2020. február 1., 9:15-13:00
Helyszín: Tokaj, Vasútállomás


A Vizes Élőhelyek Világnapja alkalmából ismét egy gumicsizmás ártéri túrán mutatjuk be ezen területek élővilágát. Megismerkedhetnek az őzek, vidrák, hódok, borzok, rókák, hattyúk, egyéb vízi-, és ragadozó madarak, valamint a vízben élő állatok (teknősök stb.) életmódjával. Nyomokat olvasunk, és még számos érdekességgel fűszerezett útvonalon haladva tesszük izgalmassá a napot.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: január 31. 14:00 óra

Ajánlott felszerelés és amit hozni kell:
Mindenképp a terepi viszonyokhoz illő terepazonos színű (barna, okker, khaki, mustár, szürke) és az időjárási viszonyoknak megfelelő réteges, víz- és szélálló ruházat. Vízálló, bokát jól tartó túrabakancs és bélelt gumicsizma, amit a helyszínen át tudnak venni, 2 meleg zokni (ha valaki beázik), sapka, kesztyű, sál.
Neon, piros, ciklámen és egyéb divatszínekben kérjük senki ne jöjjön!

Túrahátizsákban napi élelem (elkészített szendvics), kellő folyadék (mentes víz és forró tea), kávé, nasinak csoki, keksz, müzli, alma, sárgarépa, banán (ennek a héját is tilos eldobni!), saját szemétgyűjtő tasak, saját fényképezőgép feltöltött akksikkal, üres memóriakártyával, távcső.

A túra egy 100 hektáros ártéri területen fog haladni, néhol vizes füves, jeges, tocsogós, időszakos tavakkal, amiket csak a szakvezető ismer, ezért megkérünk minden résztvevőt, hogy ne szakadjanak le a csoporttól és ott haladjanak, ahol a szakvezető mondja! Másrészről az ott élő vadállatok élőhelyén, azok nyugalmának megzavarása nélkül, halkan, lesben figyeljük meg, ezért ez egy csendterápiás egészségmegőrző túra is egyben. Kérjük a hangos és felesleges beszédet, valamint a dohányzást mellőzni!

Találkozó:
08:00 óra Nyíregyháza, vasútállomás
Utazás: 08:38-kor induló személyvonattal
Érkezés: Tokajba 09:17-re, innen túrázunk át az ártérre.
Hazaindulás: Tokaji vasútállomásról

FIGYELEM!
Az eső miatt a terep egyik érintett szakasza átjárhatatlanná vált, ezért az indulási pontot áthelyeztük Tokajba!

Túra részvételi díja: 3000 Ft/fő (egységes), mely tartalmazza a szakvezetést és szervezés költségeit.
Jelentkezés a 06 70 561 0300 mobilon és a turasportok@gmail.com email címen a fent megadott határidőig!
A túra már 5 fővel indul.

Ezt a túrát azoknak ajánljuk, akik szeretnének kimozdulni a szürke hétköznapokból, nem érzik magukat képesnek egy hegyi túrához, viszont minél több látnivalóban gazdag és izgalmas élménnyel szeretnének hazatérni.
Akik fontosabbnak tartják a testi-lelki egészségükre költeni a pénzt, mint környezetszennyező műanyag hulladékokra vagy egészségtelen műkajákra!

  • Kérjük, hogy csak azok jelentkezzenek és vegyenek részt, akiket érdekel a természet és annak megismerése, tiszteletben tartják a szakvezető kérését, bemutatóját, a többi résztvevőt, jól tolerálják az időjárás és a terep viszontagságait, ismeri saját fizikai képességeit, illetve képesek türelmesen és nyugodtan figyelni, kivárni a vadak megfigyelését!
  • A részvételi szabályzat minden pontját elolvasta és magára nézve tudomásul veszi!
  • A szervezők bármikor megváltoztathatják a túra időpontját, ha az időjárás körülményei miatt nem látják biztonságosnak a program kimenetelét.

A túra kis gyermekeknek nem javasolt a terepi nehézségek és a hossza (hideg és táv) miatt. Nagyobbaknak élő biológia óraként is hasznos. Kutya NEM hozható!

Mindenkit várunk szeretettel! Jelentkezzenek még ma!
NaTúráZOOM Természetbarát Kör


Bővebb információ a Vizes élőhelyek Világnapja ártéri túra Facebook-eseményben.

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!