• Facebook
  • Foursquare
  • Instagram
  • Flickr
  • Pinterest
  • Google+
  • Twitter
  • Tripadvisor
  • tumblr
  • YouTube
  • blog.hu
top banner

Vizes élőhelyek Világnapja ártéri túra

Időpont: 2019. február 02. 10.00
Helyszín: Tokaj

KÉRJÜK A KIÍRÁST VÉGIGOLVASNI, MERT MINDEN FONTOS INFORMÁCIÓ BENNE VAN!
A bejegyzésekben pedig folyamatosan közöljük a további tudnivalókat, pl. aktuális vízállás, terep járhatósága, lábbeli, illetve korábbi eseményeink képes bemutatója stb.

Ezen szakvezetett túra keretein belül tartjuk a Tisza élővilágának emléknapja programot is, ami minden év február 1-re esik és közvetlen másnap követi a Vizes élőhelyek világnapja.
Sokan nem is gondolják, hogy a folyók árterein milyen élet zajlik, egyes vonuló madarakat csak ilyenkor láthatunk itt, valamint sok emlőssel is összefuthatunk, pláne nagy hóban árulkodnak a lábnyomaik.

Program: lesz fajfelismerő és nyomolvasó játék is!
Mivel ezen időszakban igen vizes, süppedős, esetleg éppen vékony jéghártya borított vagy nagy hóval fedett a terület, ezért csak ott szabad közlekedni, ahol a szakvezető biztonságosnak ítéli és engedélyezi.

Helyszín: Tokaj - Rakamaz
Találkozó: Tokaj, vasútállomás

** A tokaji vasútállomástól transzferbusszal jutunk el a túra területére, ahonnan a túra végén visszahoz az állomás parkolójába.

Nyíregyházáról a 08:38-kor induló személyvonattal utazunk át Tokajba, akik innen jönnek vagy Debrecenből, az állomáson csatlakozzanak hozzánk. Gyülekező a menetrend tábla alatt.

Részvételi díj és regisztráció: Jegyvásárlás https://turasportok.webnode.hu/news/vizes-elohelyek-vilagnapja-arteri-tura/
A túra korlátozott létszámmal indul, kérjük betartani a jelentkezési határidőt!

Táv: kb. 11 - 12 km, 50 - 90 hektár bejárása (időjárás és terepi viszonyoktól függően)
Tempó: kényelmes, egymáshoz igazodó, mindenben gyönyörködő, kisebb pihenőkkel, vadlessel.

Ruházat, felszerelés: FONTOS!!
Időjárásnak és terepi viszonyoknak megfelelő réteges túraruházat, terepruha (terepazonos színű!!, a természet színeitől elütő, neon, rikító, piros stb kerülendő!!!), bokát jól védő, vízálló túrabakancs, kamásli, esetleg hátizsákban bélelt + 1 db vastag zoknival gumicsizma, szemetes tasak, elegendő folyadék és elemózsia, nasi, távcső, fényképezőgép, hó esetén vmi fehér lepedő vagy a festőanorák (ruhára rávenni a vadleshez), napszemüveg, sapka, kesztyű.

A program támogatható:
kukorica, tök, zöldség, kisebb madaraknak magvakkal, nyers csirke- és egyéb belsőséggel (főzés során kikerülő).
Előfordulhat, hogy sérült, kimerült, legyengült ragadozó vagy vízimadarat, kisebb emlőst, őzet találunk, ebben az esetben legyen kéznél egy száraz törülköző vagy kisebb pokróc (ami könnyű és elfér a hátizsákban) beletekerni, amig kiérkezik majd a mentőegység (illetékes nemzeti park, Hortobágyi Madárkórház vagy a Mályi Madármentő Állomás embere).

További részletek folyamatban. vagy a 06 70 561 0300 mobilon kérhető...
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2019. január 20. 12:00
Az időpont változtatási jogát fenntartjuk, ha a terepi viszonyok és az időjárás ezt indokolttá teszi. A beérkezett regisztrációk érvényesek maradnak a túra új időpontjára is!

Kérjük, hogy csak azok jelentkezzenek és vegyenek részt, akiket érdekel a természet és annak megismerése, tiszteletben tartják a szakvezető kérését, bemutatóját, a többi résztvevőt, jól tolerálják az időjárás és a terep viszontagságait, illetve képesek türelmesen és nyugodtan figyelni, kivárni a vadak megfigyelését!

A részvételi szabályzat minden pontját elolvasta és magára nézve tudomásul veszi! (Ezt regisztráláskor küldjük ki emailben.)

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!