• Facebook
  • Foursquare
  • Instagram
  • Flickr
  • Pinterest
  • Google+
  • Twitter
  • Tripadvisor
  • tumblr
  • YouTube
  • blog.hu
#borozzotthon

Vendéghorgászat Gégény Viktorral

HORGÁSZ-SZAKMAI VISSZATEKINTŐ

1974-ben születtem, és amióta az eszemet tudom, a horgászat mindig az életem kísérője, fontos része volt, míg végül életstílussá nőtte ki magát. Apai-nagyapai oldalról bőséggel kaptam a kellő indíttatásból. Míg anyai nagyapám a közeli Holt-Tisza és a Fok rejtelmeibe avatott be, addig édesapámtól a rafinált, trükkös pecát leshettem el, azt, hogyan kell túljárni a halak eszén. Az iskolás évek alatt már egész könyvecskéket írva-összeollózva fejlesztettem magam a horgászat élményekkel teli útján."Korengedménnyel" tettem le a horgászvizsgát, és a középiskola mellett már a finomszerelékes horgászat versenyzői oldalába is belekóstolhattam. Életem első halas megmérettetésén a 3. helyet szereztem meg, innen kezdve megállíthatatlan volt a sodródás a versenyhorgászat vonalán. Bár sosem ezzel mértem az élményt, mindig fontosak voltak számomra ezek az összejövetelek. Azóta is vallom, a legtöbbet versenykörülmények között lehet fejlődni, még a horgászatban is.

A finomszerelékes versenyzést - bár voltak sikereim - anyagi lehetőségek és az egyetem befejezése miatt nem tudtam folytatni, így fordultam 1998-ban a pergetés felé, ami 2004-ben kibővült a műlegyes versenyzéssel is. Először ez utóbbi, itthon nem igazán elterjedt  horgászati irányzatban értem el komoly sikereket, köszönhetően a Sajón eltöltött könnyűpergetős éveknek, és horgászbarátomnak, Prókay Istvánnak, akivel számos környező országbeli szalmonidás vizet meglátogathattam, és sok hasznosat tanulhattam a pér és a pisztráng műlegyes horgászatáról. 2007-ben a Műlegyező Horgászok Országos Szövetségének szervezésében lezajlott hatfordulós, nyílt, országos bajnokságon 62 induló közül szereztem meg az első helyet, mely 2008-ban a spanyolországi Európa-bajnokság utazó keretébe kvalifikált. 2008-ban ismét országos bajnoki címet szereztem a MűHOSz versenysorozatában, majd tavaly, 2011-ben harmadszor is a képzeletbeli műlegyes dobogó tetejére állhattam. 

2001 júliusától az első komoly horgászportál, a már megszűnt viz-part.hu szakmai koordinátora voltam egészen 2003 májusáig. A Víz-part-nál kezdtem el horgász témájú cikkeket írni, majd a 2008-as évet követően, szakírói tevékenységem korábbi szerelmem, a pergetés irányába fordított. A Peca.hu oldalon közel száz szakírásom jelenhetett meg, és egyéb médiumokban (Haldorádó, Horgászvilág, Eurohorgász, Fishinfo, Fishing & Hunting Magazin) még közel ugyanennyi. Eközben a pergető versenyzés vérkeringésébe újra bekapcsolódtam, ahol az egyéni sikereken túl, Zimány Ferenc versenytársammal 2011-ben két országos bajnoki címet (ORPB és MOHOSZ OB) szereztünk meg, melyből az utóbbi a 2012-es pergető világbajnokság utazó kerettagságába az első helyen kvalifikált.

2010 szeptemberében kezdtem el a Haldorádó portál keretében a Mi a csel? kisfilmek forgatását, melyből nyolc anyag készült el, és került leadásra. 2012 tavaszán elindítottam saját honlapomat, Mi a csel? címmel.

Alaptevékenységek
Garantált programok
Utazástervező "mit" kategóriája
Esemény, rendezvény
Tippek
Családoknak, barátoknak | Nyári szünidőre
Interaktív térkép
Program | Egyéb
Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!