• Facebook
 • Foursquare
 • Instagram
 • Flickr
 • Pinterest
 • Google+
 • Twitter
 • Tripadvisor
 • tumblr
 • YouTube
 • blog.hu
top banner

Tematikus városnéző séták Tokajban

Célunk, hogy a séták során bemutassuk a város értékeit; az egykori híres, vagy kevésbé ismert lakóit; a környező vidékre és a világra gyakorolt hatását. Mert Tokaj, nem csak bor! A séták 2-3 óra időtartamúak, átlagosan 2 km-t teszünk meg egy-egy városnézés során. Az adott séta tematikájától, és a meglátogatott helyektől függően a séták akadálymentesek, kisgyermek és kutya is hozható.

Jelenleg 7 séta közül választhatnak az érdeklődők.

 1. Tokaji városnéző séta: melynek során megismerkedünk Tokaj nevezetességeivel, a városhoz kötődő történelmi személyekkel.
 2. Kávézós séta: barista útmutatásával ki-ki elkészítheti saját kávéját, majd erőre kapva indulunk a városnéző sétára.
 3. Csokis séta: Tokaji városnéző sétánkat finom desszertek és drazsék kóstolásával zárjuk.
 4. A jéghegy csúcsa borral: városnéző sétánk végén transzferrel jutunk el a Szerelmi pincesorra, ahol finom borok kóstolásával nyerjük vissza életerőnket.
 5. Irodalom és színház: Számos írót, költőt megihletett a tokaji bor, vagy ez a táj. De, hogy konkrétan melyik magyar vagy külföldi költő, író élt és alkotott Tokajban, milyen irodalmi művekben jelenik meg a Tokaji, az talán már tartogat meglepetéseket. Sétánkat borkóstolóval zárjuk.
 6. Szép kis kompánia! elnevezésű tematikus sétánk során megismerkedünk az egykori tokaji görög kereskedőtársulattal, bepillantást nyerünk tagjainak életébe. A séta végén kézműves sajtokat kóstolunk.
 7. Templomos séta I. nevet viselő sétánkon az imaházat és az egykori zsinagógát, a görög katolikus- valamint a római katolikus templomokat látogatjuk meg.

A sétáló a sétára való regisztrációkor eldöntheti, hogy igényel-e pecsétgyűjtő lapot. A pecsétgyűjtő lap 5 db sétamezőt és egy sorszámozott, adatkérő részt (név, e-mail cím, postacím, telefonszám; választott nyeremény) tartalmaz. A sétáló szabadon eldöntheti, melyik sétára jelentkezik, azaz mikor szeretné begyűjteni a pecsétet. Az első séta megkezdése előtt a sétavezető lepecsételi, dátumozza és aláírja a sétamezőt, majd átadja a sétálónak. A többi séta pecsétje a séta előtt, a pecsétgyűjtő bemutatása után kérhető. Ha az összes sétamezőn van pecsét, a sétáló beválthatja pecsétgyűjtő lapját és választhat egy nyereményt.


A pecsétgyűjtő bárkire szabadon átruházható, így hamarabb össze lehet gyűjteni a szükséges pecséteket. Ha az adott pecsétgyűjtőt kisorsolják, a szervező azzal a személlyel veszi fel a kapcsolatot, akinek az első séta alkalmával a pecsétgyűjtőt kiadta. A sétaszervező az adatokat csak a játék ideje alatt tárolja.

Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-144213/2018


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!