#borozzotthon

Szüret Bodrogkeresztúrban - Mindszent Havi Mulatság

"Legnagyobb dicséret és öröm számunkra, hogy nagyon sok visszatérő látogatónk van és a vendégeink elégetten távoznak Bodrogkeresztúrból!"
Helyi termelők kezdeményezésére született meg 5 évvel ez előtt Bodrogkeresztúrban a Mindszent Havi Mulatság, amelyen a település borászai, kézművesei látják vendégül, és ismertetik meg az érdeklődőkkel a települést.

Céljuk egy, minőségi rendezvény, ahol megmutathatják településük rejtett értékeit, nem pedig egy zajos fesztivál. Itt nincs „nagy színpad” és sztárfellépők, van viszont baráti légkör, emberi léptékű, kedves település a Bodrog parton, gyönyörű kilátás a Dereszla dombról a Zempléni-hegyekre és a Bodrog ártérre.

A kiállítók helyben lakók, ezzel is segítve a település életben maradását, fejlődését.

A kiváló borok – szüret, must kóstolás és aszúszedés, kiállítások, koncertek, egész napos programok a borászatoknál, régi borászati eszközök bemutatója, kézművesek, népi játékok  és gyerekfoglalkozások várják az idelátogatót. A borok mellé a finom fogásokat a környék legjobb éttermei szakácsai biztosítják. Szombaton a korán érkezőknek egy ráérős reggeliben is része lehet a „Tölgy alatt”, ahol helyi termékeket kínálnak a falu lakói. A családias hangulatú rendezvényen sajt- és joghurtkóstoló, helyi ételek, különleges lekvárok és Tokaji Borecet is kóstolható.

Az egész napos programot este Táncház zárja a kolozsvári Harmadik Zenekarral.

Kóstoltat: a Bott Pince,  a Füleky Pincészet, a Dereszla Pincészet,  a Patricius Borház, a Puklus Pincészet, a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok, a Bodrog Borműhely, a Rozgonyi Pince, a Borecet Manufaktúra, a Csicsörke Lekvár és az Ambrus Tanya  is.

A távolabb lévő borászatok között ingyenes busz közlekedik, a faluban található borászatok pedig kényelmes sétával elérhetőek.

Eső esetén a programokat ugyan úgy megtartják, csak zárt helyen.

Részletes program itt.

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!