#borozzotthon

Huszka Jenő – Szilágyi László: Sissi, a magyar királyné - operett | Zempléni FesztiválIdőpont: 2021. augusztus 19., 20:00

Helyszín: Tokaj Fesztiválkatlan

Gyönyörű dallamok, szellemes versek és remekül ábrázolt szereplők, Huszka Jenő humorral és szerelemmel átitatott darabja várja az operettrajongókat augusztus 19-én a Zempléni Fesztiválon a Tokaj Fesztiválkatlanban.
A Monarchia Operett (Kollár Péter Erik táncoskomikus–jelmeztervező vezetésével) több mint 10 éve alakult  társulat, célja, a Hungarikumnak számító magyar és nemzetközi operett népszerűsítése. Magas szinten éneklő, táncoló szólisták, egyedi koreográfiák, látványos jelmezek, érzékekre ható színpadkép komoly zenekari hangzás jellemzi professzionális előadásait. Itthoni fellépésein kívül számos nemzetközi turnén öregbítette az operett hírnevét, Amerikában, Izraelben, Németországban, Luxemburgban, Erdélyben, és Oroszországban.
Huszka Jenő operettje igazi nemzeti érzelmeket erősítő, humorral és szerelemmel átitatott darab, gróf Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet királyné (Sissi) beteljesületlen, történelmileg nem igazolt szerelméről.
Erzsébet királyné, köztudomásúan szerette a magyarokat, s a nép is benne látta megmentőjét. Sissi anyósával, Zsófia főhercegnével való szembenállása és szabadság iránti vágya miatt is szimpatizált a magyarok érzéseivel, ugyanakkor az osztrák udvar rosszallását is kivívta. Gróf Andrássy Gyula a magyarság számára próbál kiutat találni az elkeserítő, fegyveres forradalommal fenyegető helyzetből. A férfi heves rajongása és forró szerelme viszonzásra talál a császárnő részéről, azonban vágyaiknak a politika gátat szab, és egy meghitt csóknál jobban nem teljesülhet be szerelmük. Kapcsolatuk, valamint Sissi magyarok iránti szeretete ennek ellenére is elősegíti a Kiegyezés létrejöttét. Az operettben megismerhetjük továbbá egy a magyar kultúrát és mentalitást kedvelő osztrák férfiú és egy férjet kereső, burgenlandi lány egymásra találásának történetét, mint ahogy Erzsébet királyné udvarhölgyének és egy magyar forradalmár gyerekkori szerelmének beteljesülését is.
A darabban többek között felcsendül két gyönyörűen megzenésített Petőfi vers, a „Szeptember végén” és a „Szabadság, szerelem”, valamint a megrendítő „Szegény magyar nép” című dal. És ebbe az operettjébe írta Huszka a közismert „Délibábos Hortobágyon”-t, a „Rózsám, viruló kis rózsám”-at, de bekerült a műbe az „Én mától kezdve csak terólad” és a „Csík-csicsóban” című szám is, egyéb dalok, palotások és polkák mellé.

Szereposztás:

Sissy (Erzsébet): Denk Viktória
Gróf Andrássy Gyula: Árvai Dániel
Latkóczi Ida: Haraszti Elvira
Neszmélyi Kálmán: Kádár Szabolcs János
Waldeck grófnő: Oszvald Marika
Stefi, a lánya: Szendy Szilvi
Flórián: Kerényi Miklós Máté
Axamethy gróf – tábornok: Peller Károly
Latkóczi Ádám: Egri  László

Közreműködik a Monarchia Operett zenekara és tánckara

Jegyek

A szektor:  6.000 Ft
B szektor:  5.000 Ft
C szektor:  4.000 Ft
D szektor:  3.000 Ft
E szektor:   2.000 Ft


Jegyvásárlás és információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu


Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!