#borozzotthon

Programszüret - fesztiválok tavasztól őszig Tokaj-Hegyalján

Tokaj-Hegyalja minden településén szerveznek boros programokat a nyáron, melyek között ki-ki megtalálhatja a neki leginkább tetszőt.

Fotó: Kis-Tóth Attila

Jó éjszakát! – Nem, nehogy elaludjon! Sőt! Június 23-án éjszakázzon Mádon! Nincs is kellemesebb dolog annál, amikor a finom ételek, a mennyei borok, a kellemes környezet és a tiszta levegő egyszerre, egy helyen nyújt számunkra olyan bizsergető, megnyugtató érzést, hogy legszívesebben az idők végezetéig ott üldögélnénk. Ezt érezheti a Jó éjszakát!-on is.

Tállya immáron nem csak Európa közepe, hanem a magyarországi barbecue-zás egyik központja is lett. Idén október 12-14. között újra megrendezésre kerül a Tállya BBQ Verseny & Fesztivál, a KCBS (a világ első számú barbecue-szervezete) hivatalos versenyfordulója. A hazai barbecue-zás legnagyobb ünnepét változatos kísérőprogramok teszik még színesebbé: koncertek, food truck show, gyerekprogramok, bor- és gasztroélmények. A Tállya BBQ Mini az őszi fesztivál kistestvére és hangolódó eseménye olyan, mint egy igazi, amerikai kerti mulatság. Június 15-17. között az Oroszlános Borhotel és a Maillot-kastély udvarában minden adott lesz az amerikai hangulathoz: klasszikus BBQ csodák, szendvicsek, lampionok, burgerek, boroshordóban érlelt tállyai sörök és minőségi borok.

A közönség kérésére visszatér a Tokaj Fesztiválkatlanba Havasi Balázs. Magyarország egyik külföldön is legismertebb, legnépszerűbb zeneszerző-zongoraművésze július 14-én, szombaton feledhetetlen élményt nyújtó produkcióval készül HAVASI Pure Piano címmel. Az Experidance társulat egy családi mesemusicalt varázsol a Fesztiválkatlan nagyszínpadára Cinderella címmel július 21-én, szombaton. Az előadás a szülőknek is maradandó élményt nyújt, hisz látványos táncok, gyönyörű dalok hangzanak el népszerű színészek előadásában. Mindezt elképesztő látványelemekkel koronázzák meg.  Feledhetetlen élményt ígér José Cura argentin operaénekes, zeneszerző, karmester estje. A világsztár a Virtuóz Orschestra zenekarral – vezényel Pejtsik Péter – olyan különleges műsort ad július 28-án, szombaton, melyre nem volt még példa hazánkban. A nagysikerű Monte Cristo grófja c. előadás augusztus 31-én, pénteken lesz. Pozsgai Zsolt és Szomor György alkotása kétségkívül tökéletesen illeszkedik a nagy musicalek sorába. A Fesztiválkatlan záróeseménye a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Bródy János koncertje lesz szeptember 1-jén, szombaton.

Július második hétvégéjén a bor mellett a bab játssza a főszerepet a térségben. Monokon Babfesztivált szerveznek. Mátyás király látogatásának legendáján alapuló program nem csupán gasztronómiai élményt, de változatos zenei programokat is kínál.

Fesztivál az erdőbényei kertekben… Egyre több látogatót vonz a Bor, mámor, Bénye. Az a rendezvény, ami 2009-ben hat erdőbényei borász ötleteléséből született. Meg akarták mutatni, hogy létezik egy kedves falu, sok szép kerttel, szép borokkal. Sikerült! Az idén 10. alkalommal, július 5-8-ig várják a borkedvelőket sok-sok zenével, szerethető borokkal.

Július első hétvégéjén ötödik alkalommal kerül megrendezésre Mezőzomboron a Csülökfesztivál. A kétnapos rendezvényen főzőversenyek, gasztronómiai különlegességek, kulturális- és szórakoztató programok várják az érdeklődőket. A főzőverseny ideje alatt az Agyagbanda Együttes és a Számadó zenekar gondoskodik a fergeteges hangulatról. A fellépők  között szerepel többek között a Kiss Kata zenekar, Deniz Live, Desperado, Vastag Csaba, Charlie, Zoltán Erika, de számos egyéb szórakoztató program is várja az idelátogatókat.

Tíz nap augusztusban Tokaj-Hegyalján – ez a ZEMPLÉNI FESZTIVÁL! Nyár, várak, kastélyok, templomok, pincék és komolyzene, operett, jazz, tánc, irodalom, kiállítások, családi és gyerekműsorok, kirándulások várják az érdeklődőket. Augusztus 10-én, Sárospatakon a nyitóhangversenyen Szakcsi Lakatos Béla, és a Budafoki Dohnányi Zenekar. A Tokaj Fesztiválkatlanban 11-én a Budapest Jazz Orchestra, sztárvendég Szörényi Levente és Polyák Lilla, 17-én Kálmán Imre legnépszerűbb operettje, a Marica grófnő. A záróhangversenyen a Magyar Állami Operaház Zenekara, vezényel Medveczky Ádám. E főbb programok mellett minden zenei stílus legkiemelkedőbb előadóival találkozhatnak, és egy tucat pincészet, köztük a hivatalos borszállító, a Grand Tokaj borait is kóstolhatják.
S ha már a gasztronómiáról szólt ez a nyár, akkor mi mással is zárulhatna, mint a desszerttel: szezonzárásként most is a térség leglátogatottabb programja, a Szerencsi Csokoládéfesztivál hívja majd a vendégeket.

Tokajban 1932 óta rendezik meg a Szüreti Napokat. A borvidék névadó településén hagyományosan október első hétvégéjén ünneplik a szőlőt és a bort. 2018-ban október 5-7. között kerül megrendezésre a Tokaji Szüreti Napok. A hagyományos programelemek mellett az idei rendezvény is rengeteg programmal várja a városba érkezőket.

A tarcali bortúrák kihagyhatatlan állomása a kövesdi szőlők lábánál fekvő Kövesdi pincesor. Borászai egész évben állandó programokkal, panoráma túrákkal, hosszú hétvégéken, ünnepnapokon folyamatos nyitva tartással várják a látogatókat!

Tokaj-Hegyalja szívében, Bodrogkeresztúron hagyományosan minden ősszel megrendezik a Mindszent Havi Mulatságot. Ez az év sem lesz kivétel. Találkozzunk szeptember 29-én, Bodrogkeresztúron, és ünnepeljük ez éven is együtt a kivételes tokaji nedűket!


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
Hotline: +36 70 3888870
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!