#borozzotthon

Parfüm Tokajival – Illatként is hódít az Esszencia

Különleges, Tokaji Esszencia felhasználásával készített parfüm bolondítja meg a világot. Minya Viktória sztárparfümőr a Magyar Királynő Víze megalkotásakor a borkülönlegességet hívta segítségül. A bor nem mindennapi felhasználása úgy tűnik sikeres, pláne úgy hogy az ötlet alapjaihoz a 14. századig kell visszautazni.

Eau de Hongrie néven mutatott be egy különleges, de „magyaros” illatot Minya Viktória. A Párizsban élő sztárparfümör az újragondolt Magyar Királyné Vize fantázianevű alkotásában a legnemesebb Tokaji Aszú aromáját idézi. Honlapján azt írja, hogy a mézesen puha parfüm a jázmin melegségével teljesedik ki, amit a szantálfa krémes illata koronáz meg. Újszerű, mennyeien bódító kompozíciónak nevezi.

Az Eau de Hongire alkotója kezében
fotó: origo.hu

 

Az Eau de Hongrie egy különleges üvegben kerül bemutatásra, mely egyedülálló módon a Tokaji borok világát idézi. Az üveg egy kézzel készített, kígyóbőr hatású fa dobozba van fektetve - a világon is egyedülálló csomagolás Kiss Miklós munkáját dicséri.
Minya Viktória parfümötlete még Grasse-ból származik, amikor a magyar királyné vízéről tanultak. A szakember a parfümgyártás bölcsőjének is nevezett Dél-francia városban tanulta a különleges tudomány csínját-bínját, amikor figyelmes lett egy legendára – ezt az origonak adott interjújában árulta el a sztárparfümör.
- A legenda szerint a 14. században Károly Róbert felesége, Erzsébet kikevertetett egy gyógynövényekkel teli, főként rozmaringillatú tinktúrát. Özvegyen annyira megszépült és megfiatalodott tőle, hogy bár 72 éves volt, feleségül kérte a lengyel király. Ettől az órától kezdve álmodoztam arról, hogy egyszer dolgozzak a királyné vízével. Az alkoholban feloldott illóolaj pedig a modern parfümipar alapja, mondhatjuk, hogy egy magyar királyné készíttette a világ első dekorillatát. Azon rengeteget gondolkoztam, mivel váltsam ki a rozmaringot, és rátaláltam az aszúra, pontosabban a tokaji essenciára (ez az esszencia szakmaspecifikus használata, s-sel ejtjük), amit a svédcsepphez hasonlóan gyógytermékként is használnak.

Úgy tűnik az Eau de Hongrie beváltja a hozzá fűzött reményeket, az autentikus illatot pedig külföldön is méltányolják. Az ára az alkotó webshopjában 120 Euró, tehát mintegy 38 ezer forintért bárki hozzájuthat.

 

forrás: hegyalja.info

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!