#borozzotthon

Páll Pince

Célunk megtartani a természet egyensúlyát a borkészítésben és borainkban. Teret engedünk a természetnek, hiszen borainkat vadélesztőkkel erjesztjük, spontán módon, így megtartva az adott évjárat és dűlőink egyediségét. Mindezt a mai borkedvelők ízlésvilágához igazítva.

Látogasson el hozzánk és ismerje meg a Páll borokat és Tokaj Hegyalját helyben, a Páll Pincében. 

Igény szerint hidegtálat készítünk saját és helyi készítésű alapanyagokból.

Azt valljuk, hogy a borász, szülő, ki borát gyermekeként neveli. Fejlődését igazgatja, de soha nem formálja erőszakosan, hanem szeretettel alkalmazkodik a természet adta értékhez.

Részben saválló acél tartályokat, részben zempléni tölgyfahordót használunk, melyet helyi kádármesterrel, helyi alapanyagból készíttetünk.

Boraink között megtalálod az illatos, könnyed borokat, s a testesebb dűlőszelektált, késői szüretelésű és aszú borokat egyaránt.

12 ha szőlőülterületünk van ami 10 különálló dűlőben található.

Minden dűlő egy egyéniség, a maga talajadottságait és fekvését tekintve mely szabadjára engedi lehetőségeinket a válogatásban és alkotásban.

Tarcalon a Vinnai, Deák, Kövesd dűlők, Bodrogkeresztúron a Cigány, Sajgó, Szepsy, Kastély dűlők, Mádon a Betsek (Burja) és Kakasok , míg Tokajban a Szarvas (Murat) dűlőben vannak a területeink.

Családunk a Tokaji Borvidék hivatalos szőlőfajtáinak döntő részét termeszti, így a Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály mellett Kabar és Kövérszőlő is megtalálható ültetvényünkön.

Családunkban mindkét szülői ágat tekintve generációs hagyomány a szőlővel és borral való szoros kapcsolat. Páll nagyapánk az 1950-es években a tokaji Rákóczi Pince vezetője volt. Édesapánk gépészként indult az életben, ami mellett eleinte hobbiként borászkodott. A családi hagyomány hamar magával ragadta és borász technikusként végzett Budafokon. Anyai dédnagyapánk a bodrogkeresztúri Máriássy gróf vincellére volt. Az ifjabb generáció egy kertészmérnök és egy agrármérnök végzettséggel állt be a családi sorba. Édesanyánk matematika-fizika szakos tanár, és emellett isteni szakács. Ez utóbbi tudását pincénkben, a borkóstolókhoz kért hidegtálak vagy melegételek elkészítésében kamatoztatja.

Pincénkben található borozónk 35 vendég kényelmes befogadására alkalmas. (max. 40 főt tudunk vendégül látni)
3-9 boros kóstolókból választva a pincelátogatás alatt megismerhetitek a történelmi borvidékre jellemző bor- és szőlőfajtákat és a helyi borkészítés történelmét.

A kóstoló során igény szerint étkezést is tudunk biztosítani, előzetes egyeztetés után!

Fedezd fel a Páll Pincében a tokaji ízeket a fajtaboroktól a borkülönlegességekig!


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!