#borozzotthon

Jubileumi Naplegenda | Magyar Állami Népi Együttes | Zempléni FesztiválIdőpont: 2021. augusztus 14., 20:00 (esőnap: augusztus 15., 20:00)

Helyszín: Tokaj Fesztiválkatlan

A Naplegenda a 70 éves Magyar Állami Népi Együttes immár 20 éves, rendkívül látványos műsora; ez a mai pedig az első a jubileumi előadások sorában.
A Naplegenda friss, kreatív, szellemében 21. századi táncszínházi előadás, mely a művészet sajátos eszközeivel jeleníti meg a Nap kultuszát, életünkben betöltött szerepét, égi útjának és az emberi élet menetének, fordulópontjainak kapcsolatát. A Naplegenda című táncos produkcióval az alkotók valami egészen eredeti, eddig nem látott látvány-és hangzásvilágot hoztak a hazai és külföldi táncszínházi előadások palettájára.

A koreográfus, Mihályi Gábor a magyar népzene legdinamikusabb, legsodróbb erejű motívumait ötvözte és állította színpadra a Magyar Állami Népi Együttes közreműködésével. A produkció zeneszerzője, a Riverdance szólistájaként világot járt Nikola Parov a kelet-európai népzenei tradíciókból táplálkozva eredeti, új zenei világot alkotott, melyben a szaxofon, a dobok, a rézfúvósok és a hegedű hangzása tökéletes harmóniát alkot. A dinamikának, a hagyománynak, és a misztikumnak elegye ez a népzene és world-music stílusában készült zenemű.
(Esőnap: augusztus 15., 20:00)


Rendező – koreográfus: Mihályi Gábor
Zene: Nikola Parov

Jegyek:
A szektor: 6.000 Ft
B szektor: 5.000 Ft
C szektor: 4.000 Ft
D szektor: 3.000 Ft
E szektor: 2.000 Ft


Jegyvásárlás és információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!