#borozzotthon

Esti Jazz – Gadó Gábor Quartet | Zempléni Fesztivál

Időpont: 2020. augusztus 21., 21.00 - 22.30
Helyszín: Sárospatak, Borterasz (Szent Erzsébet utca)


Gadó Gábor Quartet

  • Gadó Gábor - gitár
  • Ávéd János - szaxofon
  • Horváth Balázs - nagybőgő
  • Halmos András - dob

A belépés díjtalan!  (Rossz idő esetén az Újbástya Rendezvénycentrumban.)


Gadó Gábor hatalmas életművéből válogat koncertjein, minden alkalomra más programmal készül. 10 lemeze jelent meg saját nevén, de olyan lemezeken is hallhatók szerzeményei, melyeken közreműködőként szerepelt és sok darabja nem is került felvételre. Munkássága több jól elkülöníthető szerzői korszakra osztható, de mindegyik magán hordozza a szerző jellegzetes, sokoldalú világát.

„A zene, amit játszunk, egy kontemplatív, intim attitűdből bontakozik ki, távol áll minden trendi befolyástól. Mindig van egy gyökérgondolat vagy princípium, ami elindítja a kreációt: tehát nem zenéből születik, hanem egy nézőpont szülte állapotból. Emellett nagyon fontos a többszáz éves európai tradíció, valamint a hely: Közép-Európa, ahol két kultúra, az orientális és occidentális határvidékén állva lehet megnemesíteni az individuális késztetéseket.” (Gadó Gábor)

„Megkockáztatom, hogy Gadó Gábornak több tisztelője és csodálója van, mint értője. Ennek oka nem annyira bonyolult: ránézésre zenész, ad absurdum (eredetileg) jazzgitáros, akitől azt várják az emberek (talán nem is alaptalanul), hogy igényes szórakozásban részesítse őket, de közvetlenül szembesülve művészetével némelyek elbizonytalanodnak... Mert nem szórakoztat, hanem érzékeltet, láttat, gondolati, szellemi összecsengésekre mutat, az "épp hogy rezdülést" és az erőt jeleníti meg, akár egyszerre is - vagyis teremtve játszik....” – Matisz László, Paralell Magazin

 


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!