#borozzotthon

Didergő

Időpont: 2019. december 14.
Helyszín: Mád


A Tokaji Borvidéken van egy csodálatos település. Felszínen és az alatt megannyi kinccsel és értékkel. Körbe fonva erdővel, mezővel, szőlőtőkékkel. A legfontosabb mégis az, ami ezekben lakozik. Az itt lakók és mindennapos szokásaik.

Itt még hajnalban a kakas kukorékol, majd lassan kigyulladnak a fények a házak ablakaiban. Óvodába, iskolába, munkába sietve, a buszra várva vagy boltba menet,télen is elindul az élet. Öreg néni a kertben kapirgál, a postás biciklit tolva kiabál, valaki még sepri a ház előtti utca rá eső szakaszát, a templom tornyából hallani a harang kondulását.

Itt még előfordul, hogy szombat hajnalban a disznó visítására ébredünk. Néha még látni családokat esténként egymáshoz összejárni. Vasárnaponként még érezni a frissen sült sütemény illatát, látni kiöltözött embereket a templom bejáratánál….

Itt még él a hagyomány , még hallani, szájhagyomány útján terjedő érdekes történeteket. Egymásról….rosszabb esetben magunkról, :-), de azért szeretjük egymást. Ezek vagyunk mi. Akik itt élünk. Mádiak. Barátságosak és befogadóak.

Mádinak, és látogatónak küldjük ezt a meghívót. Lehet enni,inni,mulatni…..ahogyan mi tesszük ezt,falun :-).
December 14-én dideregj velünk, de csak reggel! Estére pálinkától, forralt bortól, esetleg meleg rumos teától,éjszakára a csárdástól vagy egy forró csóktól!..... garantáltan nem fogsz fázni!

Várunk sok szeretettel!


Bővebb információ a Didergő Facebook-oldalon.

TEXT_VASARLOK_ERTEKELESE
NO_REVIEWS_YET