• Facebook
  • Foursquare
  • Instagram
  • Flickr
  • Pinterest
  • Google+
  • Twitter
  • Tripadvisor
  • tumblr
  • YouTube
  • blog.hu
#borozzotthon

Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál 2019

Immár 16. alkalommal rendezik meg a nemzetközi komolyzenei mesterkurzust és fesztivált 2019. július 24. és augusztus 5. között Tokajban.

„A zenészek ma mindenhol a hibák elkerülésére fókuszálnak, a Crescendón viszont mindenki a saját személyes lehetőségeire koncentrálhat."

Christian Studler (SUI)
a CSI fuvolaművész-tanára


A Crescendo Nyári Akadémia magyar és külföldi professzorai, valamint kiemelkedően tehetséges diákjai mintegy tíz napon át örvendeztetik meg Tokaj lakosságát és az oda látogatókat komolyzenei koncertekkel, operajelenetekkel, zenetörténeti előadásokkal. Az idei fesztivál középpontjában Joseph Haydn áll, így sor kerül egy Haydn-koncertre és egy vele kapcsolatos zenetörténeti előadásra. Csodálatos művésztanárok és egyedülállóan muzikális hallgatók lépnek fel a világ minden részéről, többek között a Crescendo Utcazenén, a tanszaki koncerteken, és a fesztivál megkoronázásaképpen az azt lezáró Gálakoncerten.

A fesztivállal párhuzamosan zajló másfél hetes szólóhangszeres-, kamarazenei- és énekkurzusok mellett számos más programból választhatnak az ifjú tehetségek, egyebek mellett lesz korrepetició-, operajelenetek-, barokk-, ifjúsági és improvizációs kurzus is. A Nyári Akadémia Joseph Haydnre is megemlékezik halálának 210. évfordulója alkalmából.

A kurzuson tanító mesterek európai és amerikai zenekarok elismert szólistái, zene-, tánc- és képzőművészeti egyetemek tanárai, akik a világ több mint 25 országából érkeznek Tokajba.
A Crescendo Nyári Akadémia kiváló lehetőséget biztosít az elmélyült munkára az előadó-művészet területén, valamint segít a szakmai megmérettetésekre való felkészülésben, mindezt egy versenyszellemtől mentes közegben.

Az akadémia különlegessége más mesterkurzusokhoz képest, hogy a tíz nap alatt a magas színvonalú zenei képzés mellett nagy hangsúlyt kap a diákok mentorálása, ebben coachok, pszichológusok, szakmai kerekasztal beszélgetések állnak rendelkezésükre. Sok visszatérő diák kedvenc eseménye a Nyári Akadémián, hogy esténként a világ minden tájáról érkező művésznövendékek kis csoportokban gyűlnek össze, és már a pályán lévő tanárokkal beszélgethetnek arról, mik a művészi pálya emberi nehézségei, hogyan lehet és érdemes egymást segítve haladni nem eltévedni a művészeti pálya útvesztőiben zenekartól operaházig Párizstól Berlinen át egészen Tokióig. 


A korai kedvezményes jelentkezés határideje: 2019. február 28.

A 2019-es Crescendo Nyári Akadémia tanárai lesznek többek között:

Constance Fee (USA)
Detla David Gier (USA)
Christian Studler (SUI)
David Daly (IRL)
David Danel (CZE)
Meláth Andrea
Szabóki Tünde
Dallos Erika
Kállay Ágnes
Kemenes András
Rumy Balázs
Béatrice Reibel-Petit (FRA)
Reto Reichenbach (SUI)

Bővebb információ a programokról: http://crescendoinstitute.org/hu/fesztivalprogram


Elérhetőségeink:

Ének a Nemzetekért Kulturális Alapítvány
Királyi Pál utca 20.
Budapest, Hungary
1053

Tel./Fax: +36 1 321 7796
E-mail: office@crescendohungary.org
Honlap: www.crescendoinstitute.org
Instagram: https://www.instagram.com/crescendosummerinstitute/
Facebook: https://www.facebook.com/crescendosummerinstitute

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!