#borozzotthon

Augusztusban rajtol a Tour de Hongrie

Fotó: www.tourdehongrie.hu

A tavaszról elhalasztott Tour de Hongrie igen kedvező időpontot kapott a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségtől (UCI), a csapatok érdeklődése máris minden várakozást felülmúló. Ha minden a megfelelő mederben halad, augusztus 29-én elrajtolhat a viadal.

A Magyar Körverseny az idén augusztus 29-én rajtol és szeptember másodikán ér majd célba. A táv hossza nem változik, az  útvonalakon sem kívánnak módosítani a szervezők, az azonban elképzelhető, hogy a szakaszok sorrendje változni fog. Erről a városokkal és a partnerekkel történő egyeztetések után számolnak majd be a Tour de Hongrie rendezői, reményeik szerint még június első felében.

Eisenkrammer Károly, a Tour főszervezője elárulta: előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a televíziós megjelenések kapcsán is. Az idén is az M4Sport lesz a verseny egyik legfontosabb együttműködő partnere , amely a tervek szerint élő közvetítésekkel jelentkezik majd a 41. Tour de Hongrie-ról is. Jó úton haladnak az egyeztetések az Eurosport csatornával is, amelynek fő eseménye az adott időszakban a világ legnagyobb kerékpárversenye, a Tour de France lesz, a magyarországi viadalról készülő összefoglalók így igen értékes helyekre kerülhetnek majd. A szervezők ebben az évben is együttműködnek a Tour de France rendezőjével, az A.S.O. nevű céggel, amelynek segítségével 2020-ban is szerte a világon több millió nézőhöz juthatnak el a képek Magyarországról.

Minden várakozást felülmúl a csapatok érdeklődése: Szilasi László versenyigazgató arról adott tájékoztatást, hogy már négy World Tour-csapat is bekérte a nevezési lapot, a Pro Teamek részéről pedig olyan nagy az érdeklődés, hogy szinte bizonyosan sikerül teljesíteni a Pro Series versenysorozatába kerülés egyik feltételét – összesen legalább tizennégy World Tour és/vagy Pro Team szerepel majd a magyar viadalon.

Forrás: www.tourdehongrie.hu

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!