• Facebook
  • Foursquare
  • Instagram
  • Flickr
  • Pinterest
  • Google+
  • Twitter
  • Tripadvisor
  • tumblr
  • YouTube
top banner

HÍREK

Véget ért a 24. Zempléni Fesztivál

2015-08-26 10:23:54

Hagyományosan a sárospataki Rákóczi-vár adott otthont a Zempléni Fesztivál zárókoncertjének augusztus 23-án. A közönség a Bodafoki Dohnányi Zenekar előadásában hallgathatta meg Kodály Zoltán Háry János szvitjét és Mussorgszkij Egy kiállítás képei című darabját.

Tovább a cikkhez

Magyar Borok Útja Rallye huszadszor

2015-08-26 10:01:46

Az idén 20. alkalommal rajtoló Magyar Borok Útja Rallye célja a hazai borok, borvidékek, gasztronómia, turisztika mellett a környezetvédelem és a közlekedésbiztonság népszerűsítése. A Rallye 100 autóból álló mezőnye augusztus 28-30. között baráti hangulatban versengve fedezi fel a Tokaji, Egri és Mátrai Borvidéket.

Tovább a cikkhez

Fotózz tokajit! - Fotópályázat Tokaj-Hegyaljáról

2015-08-24 14:31:21

A Hegyalja.info, Tokaj-Hegyalja turisztikai portálja fotópályázatot hirdet. A pályázat címe: Fotózz tokajit! Műfaji megkötés nélkül, bármilyen képpel lehet nevezni, ami a pályázat kereteibe az alkotó megítélése szerint beleillik, legyen az Tokaj-Hegyaljai táj, portré, innen származó bor, vagy bármi más. Bárki - amatőr és hivatásos fotósok is- nevezhetnek, erre vonatkozóan nincs megkötés. A pályaműveket digitális formában várjuk, a zsűri által ...

Tovább a cikkhez

Bort, mámort… Bényét!

2015-08-24 07:47:31

Egyre több látogatót visz Erdőbényére a Bor, mámor, Bénye fesztivál. Az a rendezvény, amit még 2009-ben hat erdőbényei borászat ötleteléséből, lelkesedéséből született. Meg akarták mutatni, hogy létezik egy ilyen hangulatos, kedves falu, sok szép kerttel, szerethető borokkal és sok jó ötlettel. Sikerült!

Tovább a cikkhez

Nyílnak a pinceajtók Mádon

2015-08-15 10:04:39

„Kulturális értékek furmintra hangolva” 2015-ben ötödik alkalommal kóstolhatjuk a mádi pincészetek kiváló borait a Furmint Ünnepen. A szeptemberi szüreti bál évtizedeken keresztül a legmozgalmasabb és legjobban várt rendezvény volt a település életében, ami most sincs másként, de az új név és programstruktúra a kezdetektől fogva másokat is kíváncsivá tett. Évről-évre egyre többen érkeznek az ország bármely területéről, sőt külföldről ...

Tovább a cikkhez

Szüret a Tokaji Világörökségi Borvidéken

2015-08-09 11:11:49

A szüret Tokaj-Hegyalján szeptember második felében kezdődik, az ehhez kapcsolódó rendezvények is ekkor zajlanak. A vidék a hűvösebb idő ellenére is fogad látogatókat, a több napos rendezvények pedig a térségre jellemző, méltán világhírű borok mellett a gasztronómiáról is szólnak.

Tovább a cikkhez