Fehér borok, színes kultúra

Helia-D Herba-kastély

A Helia-D Herba-Kastély Gyógynövény- és Szépségközpont a világszerte híres Tokaji Borvidék szívében, Tolcsván nyitotta meg kapuit a szépségápolás és a borvidék örömeire egyaránt fogékony közönség számára. Ez a szemet gyönyörködtető terület a bölcsője a gyógyhatásáról legendásan híres tokaji eszenciának, és itt fogant meg a Helia-D Tokaji Aszús termékcsaládjának az ötlete is.

Helia-D

A minőségi kozmetikumkészítés legnagyobb múltú hazai cége, a Helia-D Kft. azzal a szándékkal varázsolta újjá a XVII. században épült kiskastélyt, hogy közelebb vigye a szépségápolás és a kozmetikum-készítés világát és fortélyait a kényeztető, minőségi kozmetikumok rajongóihoz. A természetes növényi alapanyagokra építő Helia-D fontosnak tartja, hogy a látogatók az alapoktól indulva, a kozmetikumok értékes alkotórészeit adó növényekkel és gyógynövényekkel is megismerkedhessenek az ehető és szépítő növények sokaságát rejtő gyógyfüves kertben és kastélyparkban.

Mit rejt a Helia-D Herba-kastély?

A kastélyba belépve, a régi gyógynövény-nyomatok, metszetek sorfala között haladva igazi ritkaságokat is felvonultató gyógynövény-könyvtárába juthat el a látogató. A könyvtárral szomszédos három interaktív kiállító tér pedig XXI. századi eszközökkel is bemutatja a szépségápolás történetét a gyógyfüvek gyűjtésének hagyományától indulva a magyar kozmetikai ipar történetén keresztül a Helia-D Kft. jelenéig, felvonultatva a hazánkból és a borvidékről induló kozmetikai világsikereket is.


Helia-D Herba-kastély Szépség- és kastélytörténeti kiállítás és Szépségkert

A Herba-kastélynak helyet adó egykori Dessewffy-kastélyról szóló kastélytörténeti-kiállítás, valamint a szépségápolás és magyar kozmetikaipar történetét bemutató szépségtörténeti kiállítás, melyet a kastélyt körülölelő Szépségkert tesz teljessé, benne 24 szépségápolásban használt tematikus gyógynövény-ágyással.

Nyitva-tartás:

kedd-szombat:10-17 óráig

vasárnap-hétfő:csak bejelentkezett csoportok számára 10-17 óráig


Herba-kastély Café

Herbatea, tokaji kávé és bor, gyógynövényes helyi élelmiszerek, valamint a Helia-D kozmetikumok széles választéka várja a vendégeket a több száz éves boltívek alá és a virágillatú kerthelységbe.

Nyitva-tartás: péntek-vasárnap: 11-18 óráig


Helia-D Herba-kastély Kozmetikai Szalon

Exkluzív szépségkezelések Helia-D Professional kozmetikumokkal.
Nyitva-tartás:péntek-szombat: 12-17 óráig, csak bejelentkezés alapján


Elérhetőség

Somogyi Krisztina - központvezető
Tel.: +36 30 6825683
E-mail: info@herbakastely.hu
Cím: 3934 Tolcsva, Szent Imre utca 4.

 

Nyitvatartás
Egész évben