Fehér borok, színes kultúra

Fotózz tokajit! - Fotópályázat Tokaj-Hegyaljáról

A Hegyalja.info, Tokaj-Hegyalja turisztikai portálja fotópályázatot hirdet. A pályázat címe: Fotózz tokajit!

Műfaji megkötés nélkül, bármilyen képpel lehet nevezni, ami a pályázat kereteibe az alkotó megítélése szerint beleillik, legyen az Tokaj-Hegyaljai táj, portré, innen származó bor, vagy bármi más. Bárki - amatőr és hivatásos fotósok is- nevezhetnek, erre vonatkozóan nincs megkötés.

A pályaműveket digitális formában várjuk, a zsűri által legjobbnak ítélt képekből kiállítást rendezünk Tokaj főterén, a Dufart Bor Klubban.

Nevezési díj nincs!

Pályázni lehet:

  1. Maximum 5 db képpel (ha sorozatot ad be valaki, akkor annak is bele kell a maximális számba férnie).
  2. A fotókat digitális formában, jpg formátumban sRGB színmódban kérjük. Hosszabbik oldala legalább 2400 pixel méretű (törekedjünk a szabvány képformákra 3:2, 4:3, de nem kizáró feltétel az ettől való eltérés). Egy-egy digitális felvétel terjedelme lehetőség szerint ne haladja meg az 5 Mb-ot. A képnek megfelelőnek kell lennie nagyméretű, 30x20 cm-nek megfelelő nagyításra – amennyiben a beküldött kép erre nem alkalmas, a nagyméretű változatot külön bekérjük.
  3. A képfájlokat e-mailben, vagy CD-n várjuk a lentebb feltüntetett címekre.
  4. A képek fájlneve a következő formátumban legyen megadva: szerző Családneve_Keresztneve_Aképcíme_sorszáma.jpg Pl.: Minta_Otto_Vegtelen_Szabadsag₁.jpg
  5. Amennyiben valamely kép különleges technikával készül, vagy a szerző maga szeretné kidolgozást végezni, akkor azt készen, 30×40 mérette paszpartuzva kell beküldeni, de a digitalizált kép beadása így is határidőre szükséges.
  6. Nevezési lapot a http://hegyalja.info/fotopalyazat címről lehet letölteni.
  7. Zsűrizés: elektronikus úton, 1-10 pontig értékelik a zsűritagok egymástól függetlenül a képeket. Fekete-fehér és színes képek egy kategóriában lesznek bírálva. Végül az összesített pontszámok alapján jut be az első 20 kép a kiállításra. A díjak a zsűri külön döntése alapján kerülnek kiosztásra a kiállított képek közül.
  8. A zsűrizés után a kiválasztott felvételekből (20×30 cm méretű) nagyításokat rendelünk. Ennek költsége a rendezőt terheli.
  9. Az általunk nagyított képek a hegyalja.info tulajdonában maradnak.
  10. A pályázónak teljes mértékű szerzői jogokkal kell rendelkeznie a beadott pályamű fölött. A szervező nem vállal felelősséget az ezek hiányából eredő jogvitákban.
  11. A nyertes fotókat a rendező, a jelen pályázathoz kapcsolódó kiállítás és egyéb események népszerűsítésének céljára a szerző nevének feltüntetése mellett szabadon és térítésmentesen felhasználhatja.
  12. A pályázatra küldött képekkel a pályázó a fentebbi feltételeket elfogadta.
  13. Beérkezési határidő: 2015. szeptember 20.
  14. Zsűrizés várható ideje: 2015. szeptember 25.
  15. A zsűri tagjai:
    • Csutkai Csaba fotóművész
    • Racskó Tibor fotóriporter
    • Welczenbach Tamás divatfotós
  16. Díjazás:

    Fődíj: Tokaj-hegyaljai wellnesshétvége

    További díjak: tárgyjutalmak, helyi termékek és élmények

  17. A képek bejutásának értesítése e-mailben a zsűri jegyzőkönyvének kiküldésével történik.
  18. Kiállítás megnyitása: 2015. október 3. (szombat) 11.00 órakor a Tokaji Szüreti Napok keretében, a Dufart Bor Klubban)
  19. Képek visszaadása: csak a ténylegesen beküldött papír alapú képeket küldjük vissza a kiállítás bontásaután; várhatóan november 5. után történik.

Információk, nevezési lap letöltése: hegyalja.info/fotopalyazat

Kiírás letöltése: pdf, docx

Nevezési lap letöltése: pdf, docx

Email cím (információk, pályázatok beadása): fotopalyazat@hegyalja.info

Postacím (CD-n benyújtáshoz, vagy a különleges képek postázásához):

Creative IT Kft. 4400 Nyíregyháza, Fazekas J. tér 7.

Benyújtási határidő: 2015.szeptember 20.

Jó fényeket kíván:
A hegyalja.info szerkesztősége