• Facebook
 • Foursquare
 • Instagram
 • Flickr
 • Pinterest
 • Google+
 • Twitter
 • Tripadvisor
 • tumblr
 • YouTube
 • blog.hu
top banner

X. Országos Csokoládé Fesztivál

Jubileumi, tizedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál, melynek fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A kerek évforduló tiszteletére már szerdán kezdődik az ünnepi programsorozat. Augusztus 23-án az Experidance Fergeteges című szabadtéri előadása 2x50 percben látványos táncszínházi produkcióval várja a nagyérdeműt a Rákóczi-vár udvarán.
Augusztus 24-én, csütörtökön a Szerencsi Tankerületi Központ sportnapja kerül megrendezésre a várkertben. A program tartalmaz főzőversenyt, sport-, és táncbemutatókat.
Augusztus 25-e, péntek hagyományosan a fesztivál 0. napja, koncertnap. Ekkor lép színpadra a Tankcsapda, és a korábban már rendkívül sikeres koncertet adó Magna Cum Laude. De a blues kedvelői is szórakozhatnak a nagy öreg, Bill kapitány műsorán. A hip-hop rajongókat pedig a hazai, szerencsi ikonok, Deme & Ikon formáció kápráztatja el. A punk-rock kedvelő Alvin és a Mókusok koncertjén húzhatnak bele! A pénteket diszkó zárja, ahol Lotfi Begi, Burai Krisztián és GwM szolgáltatja a műsort kifulladásig.
Augusztus 26-án, szombaton hagyományosan zenés felvonulással kezdődik a fesztivál. A felvonulók között mazsoretteket, népi együtteseket, fúvósokat, de a gyermekek kedvenc mesefiguráit is köszönthetjük. A hivatalos megnyitó ünnepség után szakmai találkozóra várjuk a meghívott vendégeket.

A szombati zenei programban a hazai pop-rock sztárjait láthatja a közönség. Itt lesz a Kowalsky meg a Vega, a Hősök, Dorothy, de az egyik legnagyobb retro sztár is képviselteti magát, az R-GO Szikora Róbert vezényletével.
A szombati programkínálat éjjel sem érhet véget, mivel a bulizókat szabadtéri retro diszkó várja, ahol fellép Zoltán Erika, Happy Gang, Csordás Tibi és a nagy alakulat, a Kozmix.

A fesztiválon változatos kulturális programok, nyereményjátékok, kézműves édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, hiszen a Csokoládé Fesztivál a családok fesztiválja. A Kulcsár Anita Sportcsarnokban folyamatosan gyermekjátékok, népi játszóház, illetve mese és bábelőadások szórakoztatják a kicsiket. Itt lesznek ismét – nemcsak – a gyermekek nagy kedvencei, a 100 Folk Celsius és a Kolompos együttes is.

A csendre és gondolkodásra vágyó látogatókat szombaton a III. Sakk Open Csoki Kupa  várja, vasárnap pedig a kártyajáték szerelmeseinek szól a BON-BON Kupa Ultis találkozó. Mindkét megmérettetést a Turisztikai Központ épületében rendezzünk meg.

A vasárnapot a tűzoltók hagyományőrző versenye nyitja, majd tűzoltóautó kiállítás és habparty várja a gyermekeket.
Ezen a napon is mindenki megtalálhatja a hozzá illő ritmusokat. Az Apostol együttes nyitja a koncertcunamit, majd délután a retro sztárok következnek. A vasárnap a Halott Pénz és a Hooligans együttesek koncertjével zárul.
Az estet és a fesztivált különleges elemeket tartalmazó tűzijáték zárja.

A fesztivál szakmai díszvendége a szicíliai Modica városa lesz, amely különleges csokoládéjáról híres, és reményeink szerint a fesztivál látogatóinak is lehetőségük lesz megkóstolni ezt az ínyencséget.

Mindhárom napon kirakodó- és csokoládévásár, kóstoltatás, csokoládé szökőkutak az ínyenceknek.

A hagyományosan általános iskolások részére meghirdetett rajzversenyünkre több mint 600 rajz érkezett. Minden pályázót meghívtunk a fesztiválra, az első helyezettek pedig csokoládé díjazásban, illetve a helyezett alkotások óriásplakáton népszerűsítik a fesztivált.

Rendező:

Szerencs Város Önkormányzata
Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár
Szerencsi BON-BON Kft.


Együttműködő partnerek:

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat
Kiss Attila Alapítvány
Szerencsi Polgárőr Egyesület
Szerencsi Rendőrkapitányság
Szerencsi Városgazda NKFT.
Szerencsi Városüzemeltető NKFT.
Szerencs Város intézményei


Médiapartner:

Szerencsi Városi Televízió
Szerencsi Hírek


Tudnivalók, változások részletesen

Fesztiválterület

Az előző évben történt módosítások a színpadok áthelyezésével beváltak, szellősebb, kényelmesebb lett a fesztivál. Az idén is ennek megfelelően alakítottuk ki a fesztiválterületet:

 1. A Geisenheim tér teljes egészében a lezárt fesztivál területhez tartozik.
 2. A Magyar utca a fesztivál ideje alatt csak egy irányba használható, a 37-es főútvonaltól a Városi Tanuszoda  irányába.
 3. Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ buszjáratainak megállói áthelyezésre kerülnek, a buszok terelőúton közlekednek.
 4. A Rákóczi út a cukorgyári körforgalomtól a Kossuth térig a járműforgalom elzárt terület lesz.
 5. Az Ondi út a Hunyadi Sportcsarnoktól szintén lezárt terület lesz.

A beléptető kapuk száma nem változik, a látogatók hat kapun keresztül közelíthetik meg a rendezvényt. A beléptetésnél számítógépes rendszer segíti a pénztárosok munkáját.


Parkolás

Két helyszínen alakítunk ki parkolót: A volt cukorgyár területén és a Tatay Zoltán Sporttelepen, tehát a fesztiválterület közvetlen közelében lehet majd biztonságosan parkolni. Az előző a 37-es útról, míg a Sporttelep a Magyar utcáról érhető el, amely ebben az időszakban egyirányú lesz.


Jegyek

A Fesztivál hagyományosan a családok fesztiválja. Ezért az idén is kedvezményes családi jegyet is értékesítünk, így könnyítjük a kétgyermekes családok bejutását.
Az ifjabb szülők gondtalan szórakozását babamegőrző fogja segíteni. Ezen kívül a gyermek karszalagon fel kell tüntetni a szülők mobilszámát, hogy könnyebben tudjuk megtalálni az elveszett szülőket!
A jegyárak struktúráját úgy alakítottuk ki, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének és anyagi lehetőségének leginkább megfelelő jegyváltási lehetőséget. Jegyeket és bérleteket a Rákóczi-várban, a cukorgyári körforgónál lévő Információ Ponton, továbbá interneten www.tixa.hu is lehet vásárolni.

A fesztivál részletes programja

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!