• Facebook
  • Foursquare
  • Instagram
  • Flickr
  • Pinterest
  • Google+
  • Twitter
  • Tripadvisor
  • tumblr
  • YouTube
  • blog.hu
top banner

Tállya BBQ Fesztivál & Verseny

A KANSAS CITY BARBEQUE SOCIETY (KCBS) végre megérkezett Magyarországra! A KCBS fő küldetése a barbecue műfajának, szemléletének népszerűsítése. A KCBS a világ első számú barbecue-szervezete, amely több mint 20.000 tagot számlál.

2017-ben különféle KCBS-események kerülnek megrendezésre Tállyán, többek között KCBS-oktatások és az első hivatalos pénzdíjas, pontszerző KCBS-verseny!

Tállya BBQ programok:

2017. október 13-15.

 

Péntek:


17:00 Piknikkosaras dűlőtúra a tállyai szőlőskertek között
Helyszín: Palota dűlő, indulás az Oroszlános kapujától
Panoráma- és naplemente vadászat a tállyai szőlőskertek között – avagy mi a közös egy tájban és egy borban. A Márton Birtok vincellére panorámás sétaúton mutatja be Tállya első osztályú történelmi dűlőit, ahol a piknikkosárba rejtett borokat születésük helyén lehet megkóstolni.

19:00 Szüreti lakoma az Oroszlános Borhotelben
Helyszín: Oroszlános Borhotel
Finomat enni, jókat inni, sokat nevetni – ez az Oroszlános hitvallása. A borhotel és a hozzá tartozó étterem a 400 éves, egykori Szirmay kúriában került kialakításra. Nem csak otthonos szálláshely és magas minőséget képviselő gasztronómiai helyszín, de közösségi központként is működik. Szívügyük a szezonalitás, az egyszerű és természetes dolgok iránti tisztelet, a magas minőség és a helyi alapanyagok használata. Az étterem a fesztiválra komponált étlappal és gazdag hegyaljai borkínálattal készül a kulináris élvezetekre vágyók számára. Különleges ajánlatuk péntek estére a Szirmay gróf szüreti étkeit felvonultató menüsor izgalmas bor-étel párosításokkal. Asztalfoglalás: info@oroszlanos.hu

20:00 Hobo: Amerikai ima / Jim Morrison versek és dalok
Helyszín: Maillot kastély
Az Amerikai ima Földes László, azaz Hobo, az egyik legismertebb magyar blues énekes hatodik nagylemeze, akinek teljes pályáját végigkíséri Jim Morrison emléke. A Doors együttes frontembere már a Hobo Blues Band legelső koncertjein jelen volt dalaival. Később Hobo zenekarával, majd szólóban albumokat készített, hogy magyarul is eljuthassanak az emberekhez az amerikai banda számai. Hobo szerint Morrison volt az első, aki hidat vert költészet és rockzene közé, így műsorán nem csak élő zenei kísérettel előadott Doors dalok, hanem az énekes versei is szerepelnek, saját műfordításában.


22:00 A HÁROM zenekar koncertje
Helyszín: Oroszlános Borhotel, Pinceterem
A 2013-ban alakult csapat többnyire saját, egyedi számokat játszik. 2015-ben jelent meg az első albumuk a Cseh Tamás program támogatásával, Három, kettő, egy címmel. A trió zenéjét azoknak ajánlja, akik szeretik az akusztikus dallamokat és a számokban a zene mellett a szövegre is odafigyelnek.


Szombat:


10:00-16:00 A Tarisznyás Műhely kézműves foglalkozásai gyerekeknek
Helyszín: Maillot kastély
Népi játékok és hangszerek készítése: körmön fonás, szárduda faragás, kákatutaj ácsolás, pörgettyű  készítés és egyéb csodák, hozzáértő oktató vezetésével.

10:00-16:00 Fűz népi játéktér
Helyszín: Maillot kastély
Játszótér gyerekeknek ügyességi játékokkal és kosaras körhintával, természetes anyagokból.

11:00 Zenebona Társulat
Helyszín: Maillot kastély
Cini és Sanyi zenebohócok mindenkit megnevettetnek saját dalaikkal, megzenésített gyermekversekkel, hangszerekkel, bábokkal, érdekes és vicces kellékekkel, interaktív tréfás jelenetekkel, zsonglőrködéssel és bűvészkedéssel.

11:00 Tállya titkai
Helyszín: indulás az Oroszlános kapujától
Vezetett bor-és településtörténeti séta Tokaj-Hegyalja legalápincézettebb és legtitokzatosabb, gazdag épített és természeti örökséggel bíró települése izgalmas helyszínein.

12:00-20:00 Zeneszöveg.hu Utcazene Verseny
Helyszín: Oroszlános Borhotel
Akusztikus formációk, zenekarok, szárnybontogatók versengése az Oroszlánosban. A Zeneszöveg.hu szakmai támogatásával kialakított zenei program a kezdő együtteseknek megmérettetést, a közönségnek izgalmas zenei produkciókat jelent.

16:00-20:00 Magyar táncház népi zenekarral és néptánc oktatással
Helyszín: Maillot kastély
A Szélkakas Hagyományőrző Kompánia táncosai tartanak néptánc oktatást, miközben egy valódi népi zenekar muzsikál.

16:30 Utazás borútlevéllel
Helyszín: Tállyai pincék, indulás az Oroszlános kapujától
Gyűjtse be az összes pecsétet a borútlevelébe! Tállyai pincetúra 3 családi pincészetnél, hagyományos, hordós borok kóstolása a több száz éves pincékben, pince sztorik a száraz furminttól az édes aszúig.

17:00-18:00 A Tállya BBQ versenyterület megnyitása és bemutatása az érdeklődőknek, szakértő segítségével
Helyszín: Promenád sétány
A BBQ versenycsapatok reggel óta készülődnek a megmérettetésre, szombat délutánra már állnak a csapatok sátrai, megtörtént a húsok ellenőrzése, a csapatok a 19 órai versenykezdést várják. 17 órától az érdeklődők a nap folyamán első alkalommal nyerhetnek betekintést az előkészületekbe és járhatják be a versenyterületet egy vezetett séta során.

18:00 Egy füst alatt / Bor & BBQ gasztroest az Oroszlánosban
Helyszín: Oroszlános Borhotel
Finomat enni, jókat inni, sokat nevetni – ez az Oroszlános hitvallása. A borhotel és a hozzá tartozó étterem a 400 éves, egykori Szirmay kúriában került kialakításra. Nem csak otthonos szálláshely és magas minőséget képviselő gasztronómiai helyszín, de közösségi központként is működik. Szívügyük a szezonalitás, az egyszerű és természetes dolgok iránti tisztelet, a magas minőség és a helyi alapanyagok használata. Az étterem a fesztiválra komponált étlappal és gazdag hegyaljai borkínálattal készül a kulináris élvezetekre vágyók számára. Különleges ajánlatuk szombat estére a lassúság, a füst és a bor mámora köré komponált borvacsora, meglepetés vendégekkel. Asztalfoglalás: info@oroszlanos.hu

19:00 A Tállya BBQ verseny hivatalos kezdése
Helyszín: Promenád sétány
Új fejezet nyílik a magyarországi versenybarbecue-ban: kezdetét veszi az első hivatalos, pénzdíjas KCBS-verseny.

19:00 Ripoff Raskolnikov Band
Helyszín: Blues Nagyszínpad, Maillot kastély
A blues osztrák mestere zenekarával lassan húsz éve rendszeres vendége a hazai kluboknak, fesztiváloknak. A blues zene hippijének erőteljes, költői mélységű dalai régi szerelmekről, utazásokról, a mindennapok gondjairól és szépségeiről szólnak, és olyan emberi érzelmek kapnak bennük helyet, mint a szeretet, a szenvedély, a vágy, veszteség, a fájdalom, a szépre való törekvés vagy az életéhség. Noha osztrák állampolgár s állandó lakhelye Grazban van, idejének nagy részét Magyarországon tölti: Hegyhátszentpéteren vásárolt házában szeret feltöltődni. Fekete gyökerű, de vérbeli közép-európai bluest játszik, a Bob Dylan és Tom Waits által képviselt irányvonalat követve.

20:30 Pribojszki Mátyás Band
Helyszín: Blues Nagyszínpad, Maillot kastély
Pribojszki Mátyás az egyik legismertebb hazai és európai szinten is jegyzett, elismert szájharmonikás, aki zenekarával, a Pribojszki Mátyás Band-del már keresztül-kasul bejárta Európát és a világ mintegy 30 országát. Zenei stílusuk egészen sajátos, szűk műfaji keretek közé nem szorítható, vidám, improvizációkkal teli, igényes blues zene, a dallamos jazz és a dinamikus groove keveréke, erős funky érzésekkel.

22:00 Jambalaya
Helyszín: Blues Nagyszínpad, Maillot kastély
„Érzitek magatokat?” A zenekar olyan válogatott profi zenészekből verbuválódott, akik nem csak a New Orleans-i muzsika megszállott szerelmesei, de remek barátok is egyben. Nevüket New Orleans nemzeti ételétől kölcsönözték, zenéjük az ottani autentikus hangzásra törekszik. Az alakulás óta számos sikert értek el, négy önálló lemez mellett díjak, videoklipek, televíziós élőkoncertek, rádiós játszások, külföldi és hazai fellépések egész során vannak túl. A Jambalaya műsora egy igazi amerikai ihletésű, energikus show, különleges hangszerelésekkel és remek hangulattal.

22:00-23:00 A Tállya BBQ versenyterület újbóli bejárása az érdeklődőknek, szakértő vezetésével
Helyszín: Promenád sétány
Az egészen vasárnap délutánig folyamatosan zajló versenyt újra testközelből tekinthetik meg az érdeklődők. A versenyterület szakértő által vezetett séta során járható be.

 

Vasárnap:


10:00 A Tállya BBQ verseny megnyitása a nagyközönség felé
Helyszín: Promenád sétány
Az egész éjszaka tartó versenyt a véghajrában, a húsok leadása előtti időszakban tekinthetik meg az érdeklődők. A versenyterület szakértő által vezetett séta során járható be.

11:00 Kovácsovics Fruzsina gyerekkoncertje
Helyszín: Blues Nagyszínpad, Maillot kastély
A kétszeres Fonogram díjas énekesnő-dalszerző, a Csillag születik című tehetségkutató műsor döntőse koncertjein egy derűs, ismeretterjesztéssel átszőtt, interaktív utazásra hívja a gyerekeket és a gyereklelkű felnőtteket  — “rákapcsolódni” az apró örömforrásokra, jól érezni magunkat és közben gyerekszemmel szemlélni a világot. A nézőtér játszótérré változik, van együtt mondókázás, együtt éneklés, pingvintánc tanulás, sőt az is kiderül, hogy mi mindenre jó a Hepperedeppe-heppendre varázsige…

11:00 Tállya titkai
Helyszín: indulás az Oroszlános kapujától
Vezetett bor-és településtörténeti séta Tokaj-Hegyalja legalápincézettebb és legtitokzatosabb, gazdag épített és természeti örökséggel bíró települése izgalmas helyszínein.

13:00 Hangácsi Márton
Helyszín: Blues Nagyszínpad, Maillot kastély
Egy csupaszív, bohém dandy, egy reneszánsz trubadúr, és mindez egy  ízig-vérig posztmodern zenész bőrében. Hangácsi Márton a színpadon egyszálgitáros előadóként olyan lazán és könnyedén képes magával ragadni  a közönséget, hogy közben egy kicsit mindannyian kapunk abból az örömből és  életigenlésből, ami belőle és muzsikájából fakad.  2014 végén váltott a szokásos egygitáros produkcióról egy izgalmasabb, loop pedállal és más effektekkel történő performance-ra, így egyedül a színpadon is teljes zenekari hangzást tud produkálni. Rádióbarát, folkos popszerzeményeivel egyre nagyobb figyelmet vív ki, az MR2 Petőfi rádión sokat játszott dalaival a szélesebb rétegekhez is eljutott.

14:00 Élményszüret
Helyszín: Európa Centruma Pincészet
Autentikus szüreti élmények pálinkás köszöntővel, szőlőpréseléssel, mustkóstolóval.

15:00 Sonny and his Wild Cows
Helyszín: Blues Nagyszínpad, Maillot kastély
Long Tall Sonny, azaz Mr. Rhythm-and-blues Európa legfigyelemreméltóbb autentikus rhythm-and-blues énekese, gitárosa, aki a műfaj eredeti, 40-es, 50-es évekbeli formáját népszerűsíti. Bandája, a Sonny and his Wild Cows autentikus rhythm-and-blues-t játszik, egy kis rock-a-billy-s beütéssel, egyedi módon és iszonyú lendülettel. Ők az elképesztő, füstös, kormos rockabilly királyai. A csapat ezek mellett szinte mindenféle zenei stílusban otthonosan mozog, ami a 40-es, 50-es évek Amerikájának csodálatos zenei kavalkádjában létezett: blues, rock and roll, country-and-western, és folytathatnánk.

17:00 A Tállya BBQ verseny ereményhirdetése
Helyszín: Blues Nagyszínpad, Maillot kastély
A magyar barbecue ünnepének lezárásaképpen sor kerül a verseny eredményhirdetésére és az ünnepélyes díjátadásra.

 

Kövess minket itt és honlapunkon: www.tallya-bbq.hu

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/tallya-bbq

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!