• Facebook
 • Foursquare
 • Instagram
 • Flickr
 • Pinterest
 • Google+
 • Twitter
 • Tripadvisor
 • tumblr
 • YouTube
 • blog.hu
top banner

Sajgó Pince és Vendégház

Tokaj-hegyaljai borvidék mértani közepén, Tolcsván található a családi birtok. A Tokaj - hegyaljai Borút, Rákóczi Borút Egyesület, Vinum Hungarikum Egyesület és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetségének tagjai vagyunk. A Tolcsván található családi pincészetünkben az év minden napján megvásárolhatók a boraink. Hazai borszaküzletekben és külföldön is értékesítjük borainkat.

A borkedvelőket, csoportokat bejelentkezés alapján fogadja a Sajgó Pincészet, igény szerint étkezést is biztosítunk (max.: 60fő) Igény esetén angol és német nyelvű borbemutató.

Falusi turizmust kedvelőknek (maximum 8 fő részére) két szobás vendégházunkat ajánljuk. A vendégház udvarán parkolási lehetőség, kertben szalonnasütés, grillezési lehetőség.

Vendégeket (10-60 fő között) és rendezvényjellegű borkóstolást előzetes bejelentkezés alapján tudunk fogadni. A program ideje maximum 2 óra.

Sajgó Pincészet klasszikus családi vállalkozás.
Megalakulását 1995-ben az évszázadok óta felhalmozódott apáról gyerekre szálló tudás, szakmai szeretet, tapasztalat és ragaszkodás alapozta meg. Sajgó Gábor és felesége Kiszely Katalin hozták létre a Tolcsva-Bor kft.-t Tokaj - hegyalján Tolcsva községben. Az általuk termelt borokat 1997 -től saját palackozásban hozzák forgalomban.

Ma már a Pincészet munkájában , fejlesztésében lányuk Krisztina is aktivan részt vesz, ő már a negyedik. generáció. Ma 17 hektáron termelik a hagyományos tokaji szőlőfajtákat /furmint, hárslevelű, sárgamuskotály/ úgy, hogy nagy gondot fordítanak a legmegfelelőbb termőterületek kiválasztására. Termésmennyiség szabályozásával, gondos szürettel és a korszerű feldolgozással garantálják boraik állandó , jó minőségét.

Ma 17 hektáron termesztsztik a hagyományos tokaji szőlőfajtákat /furmint, hárslevelű, sárgamuskotály/, de ellenőrzött területekről szőlőfelvásárlással kiegészítik készletüket. A hazai és külföldi kereskedelembe 17 féle borral vannak jelen, furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, késői szüretelésű, cuvée, szamorodni, fordítás, aszú, aszúeszencia borok választékban. A boraik több különböző klímájú pincében érlelődnek. A pincészet Tokaj-hegyalján a szőlészet-borászat fejlesztésében vállal jelentős szerepet, a cég dinamikus fejlődését az önálló gazdasági egységként létrejött 1996-ban Tolcsván megépült korszerű szőlőfeldolgozó- és palackozó üzem biztosítja.

Filozófiájuk:

Magas minőségű szőlőt termelni és kiváló minőségű borokat előállítani.
A jó bor titka a szőlőben, a jó alapanyagban rejlik.

Boraikat a hagyományos oxidatív érlelés jellemzi, ahol többéves fahordós érlelési időt alkalmaznak, különösen a szamorodnik és aszúk esetében. A pincészet borpalettáján azonban megtalálhatók a ma divatos friss- gyümölcsös ízvilágú fiatal borok is /cuvée, késői szüretelésű Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű/

Tevékenységi körükbe tartozik:

 • szőlőtermesztés,
 • szőlőfeldolgozás,
 • borkészítés,
 • klasszikus fahordós oxidatív borérlelés,
 • korszerű borkezelés,
 • borpalackozás
 • belföldi és export borértékesítés,
 • vendéglátás.

Pincészetükben boraikból borkóstoltatást, borbemutatókat tartanak. /Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadnak./

Eddigi munkájáért Sajgó Gábor a pincészet egyik tulajdonosa az alábbi elismerésben részesült:

2001.évben
"Magyar Gazda díj"

2002.évben
a szakma "Az év borásza Tokaj-hegyalján" címmel jutalmazta.

2003.évben
Magyarországon elsőként kapta meg a "Királyi Borász" címet.

2004.évben
Vinagora borverseny Champion díjas bor termelője.

2006.évben
Tokaji Borvidéki Borverseny legeredményesebb tolcsvai termelője

2007.évben
Tokaji Borvidéki Borverseny Tokaj - hegyalja legeredményesebb termelője

2007.évben Tolcsva
- Erdőhorváti Hegyközségi Borverseny legeredményesebb termelője

2007.évben Tolcsva
- Erdőhorváti Hegyközségi Borverseny legeredményesebb vállalkozása

Sajgó Krisztina:

2007.évben "Királyi Gárda tag" címet nyerte el és a Tokaj Borvidéki Borverseny legeredményesebb Tolcsva - Erdőhorváti Hegyközség Ifjú Borászának választották

2010. évben a „Legfiatalabb borász lány” különdíjat nyerte el 5. puttonyos Aszú borával.

A pincészet által forgalmazott borok több hazai és nemzetközi borversenyen Champion díjat, számos Arany, - Nagyarany érmeket, "különdíj" elismerést kaptak.

2007. évben 4 db nagy arany és 19 db arany érmet tudhat magáénak a Sajgó család. A 3 puttonyos aszú borukat "Sárospatak város bora" címet nyerte el.

A kemény munka, az ebbe vetett hit és az eredmények alapján a pincészet Tokaj-Hegyalja egyik meghatározó borászatává vált. Céljuk, hogy továbbra is a Tokajinak mint különleges kincsnek a megőrzése, népszerűsítése, majdan a tradíciók továbbadása.

A pincészetbe látogatóknak borbemutatót, borkóstolót tartanak előre egyeztetett időpontban, igény szerint étkezéssel. Csoportok fogadása max. 60 főig. Borértékesítés az év minden napján

A Sajgó család vendégháza

Az eredeti formában felújított parasztházban a modern kor igényeinek megfelelő kényelemmel várjuk Tolcsván e gyönyörű tájra látogatókat. Ajánljuk kétszobás (összesen 8 fő elszállásolására) alkalmas házikónkat, mely étkezővel, főzőfülkével, WC-vel és zuhanyzási lehetőséggel rendelkezik. A szobákban televízió, az étkezőben hűtőszekrény áll a vendégek rendelkezésére. A kertben szalonnasütésre, bográcsos ételek és grill készítésére van lehetőség.

Igény szerint pincelátogatást, borkóstolást szervezünk.
Csoportokat előzetes bejelentkezés alapján fogadunk.
Borvásárlás az év minden napján!

Utazástervező "mit" kategóriája
Pincelátogatás, borkóstolás
Tippek
Borbarátoknak | Családoknak, barátoknak
Nyitvatartás
Egész évben
Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!