• Facebook
  • Foursquare
  • Instagram
  • Flickr
  • Pinterest
  • Google+
  • Twitter
  • Tripadvisor
  • tumblr
  • YouTube
  • blog.hu
top banner

Programszüret

Fesztiválok tavasztól őszig Tokaj-Hegyalján

Tokajtól Mádon, Tállyán és Monokon át egészen Erdőbényéig szerveznek boros programokat. A rendezvények tekintetében már mindenki megtalálja azt, ami neki tetszik – a kisebb összejövetelektől egészen a nagyobb fesztiválokig.

Fotó: Kis-Tóth Attila

Tokaj városa idén is szeretné megkóstoltatni a látogatókat a honi tradicionális konyha legfinomabb ételeivel. Egy igazi családi rendezvényt kínál fantasztikus borokkal, remek étkekkel és kiegészítő programokkal, mindezt a Fesztiválkatlanban. Május 13-án Kóstolja meg Magyarországot Tokajban!

Június második hétvégéjén rendezik meg a Tokaji Borfesztivált. Az eseményen a bor és a gasztronómia kap főszerepet, kicsit másként, mint eddig. A szervezők tervei szerint több olyan programelem jelenik meg a rendezvényen, amely a honi borkultúra továbbfejlesztését célozza. Emellett az igazi szórakoztató programokból sem lesz hiány. Ezt a hétvégét vétek nem Tokajban eltölteni.

Jó éjszakát! – Nem, nehogy elaludjon! Sőt! Június 10-én éjszakázzon Mádon! 26 helyszín 9 koncert 13 pincészet egyetlen éjszaka alatt.

A világ minden Tállya – A név beszédes: vannak mesebeli falvacskák a gasztronómia és a bor térképén világ-szerte, melyekből egy falatnyit-kortynyit varázsolnak Tállyára. A programsorozat a nemzetközi konyha és bor világába vezet, külföldi vendégelőadókkal, szakácsokkal és háziasszonyokkal, közös főzésekkel, borvacsorákkal és főzőkurzusokkal.

A tavalyi, felbátorító élményekből kiindulva idén két alkalommal terveznek Kerekdomb Fesztivált a festői Tállyára. A borozni, szórakozni, színházi és irodalmi előadásokra, zenei programokra vágyókat júniusban és szeptemberben is várják Tokaj-Hegyalja e festői településének udvaraira, kastélyaiba, nemesi kúriáiba és dűlőire.

A Tállyai BorBár egy borkóstolóval egybekötött kulturális programsorozat, melynek keretében történelmi helyszínen, egyedi körítésben kapnak különleges bemutatkozási lehetőséget a helyi és környékbeli borászok, kortárs művészeti és zenei produkciókkal kísérve.

Az Alma zenekar koncertjével nyitja a szezont a Tokaj Fesztiválkatlan június 18-án. A hazai könnyűzene alighanem legjobb férfi hangja, Molnár Ferenc CARAMEL július 8-án énekel. A leglátványosabb előadásnak július 16-án, az Experidance Nostradamus műsora várható. A musical szerelmesei a Muzsika hangja c. darabot láthatják július 22-én. A szezon egyik leginkább várt koncertje minden kétséget kizáróan a világsztár, Thomas Anders fellépése július 29-én.

Július első hétvégéjén a bor mellett a bab játssza a főszerepet a térségben. Monokon Babfesztivált szerveznek. Mátyás király látogatásának legendáján alapuló program nem csupán gasztronómiai élményt, de változatos zenei programokat is kínál. A hazai könnyűzenei élet neves képviselői mellett a világhírű Ottawan duo is színpadra lép.

Fesztivál az erdőbényei kertekben… Egyre több látogatót vonz a Bor, mámor, Bénye. Az a rendezvény, ami 2009-ben hat erdőbényei borász ötleteléséből született. Meg akarták mutatni, hogy létezik egy kedves falu, sok szép kerttel, szép borokkal. Sikerült! Az idén július 6-9-ig várják a borkedvelőket sok-sok zenével, szerethető borokkal.

Július közepén, Mezőzomboron negyedszer rendeznek Csülökfesztivált. Fellép a Neoton, Korda György és Balázs Klári, az Abrakazabra az LGT legnagyobb slágereivel gondoskodik majd a fergeteges hangulatról.

A Zempléni Fesztivál idén augusztus 11-19. között, közel harminc helyszínen kínál színvonalas komolyzenei koncerteket, irodalmi-, színházi- és táncprodukciókat, kirándulásokat, jazz koncerteket és kiállításokat. Szerencs és Tokaj mellett sok más zempléni település legszebb műemléki helyszínein, templomokban, kastélyokban és szabadtéren, a magyar művészeti élet kiválóságai, népszerű együttesek és külföldi vendégművészek lépnek fel. Sztárvendégek lesznek: Miklósa Erika, Malek Andrea, Szabó Ildikó és Vashegyi György. Újra szuperprodukciókat élvezhet a közönség a Tokaj Fesztiválkatlanban: a Magyar Nemzeti Táncszínház „A Tenkes kapitánya” előadását és az „ABBA Symphony”-t, a Street Singers és a Budafoki Dohnányi Zenekar közös koncertjét.

S ha már a gasztronómiáról szólt ez a nyár, akkor mi mással is zárulhatna, mint a desszerttel: szezonzárásként most is a térség leglátogatottabb programja, a Szerencsi Csokoládéfesztivál hívja majd a vendégeket.

Tokajban 1932 óta rendezik meg a Szüreti Napokat. A borvidék névadó településén hagyományosan október első hétvégéjén ünneplik a szőlőt és a bort. 2017-ben október 6-8. között kerül megrendezésre a Tokaji Szüreti Napok. A hagyományos programelemek mellett az idei rendezvény is rengeteg programmal várja a városba érkezőket.

A tarcali bortúrák kihagyhatatlan állomása a kövesdi szőlők lábánál fekvő Kövesdi pincesor. Borászai egész évben állandó programokkal, panoráma túrákkal, hosszú hétvégéken, ünnepnapokon folyamatos nyitva tartással várják a látogatókat!

Tokaj-Hegyalja szívében, Bodrogkeresztúron hagyományosan minden ősszel megrendezik a Mindszent Havi Mulatságot. Ez az október sem lesz kivétel. Találkozzunk október 7-8-án Bodrogkeresztúron, és ünnepeljük ez éven is együtt a kivételes tokaji nedűket!


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
Hotline: +36 70 3888870
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!