• Facebook
  • Foursquare
  • Instagram
  • Flickr
  • Pinterest
  • Google+
  • Twitter
  • Tripadvisor
  • tumblr
  • YouTube
  • blog.hu
top banner

14. Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál

Tokaj, 2017. július 24. – augusztus 7.

Immár negyedik alkalommal fogadja be kéthetes zenei kurzusunkat és fesztiválunkat Tokaj városa. Nagy kihívás és boldogság számunkra, hogy a város életét a világ minden részéről ide érkező tehetséges diákjaink és művésztanáraink hangversenyekkel tehetik még színesebbé, és ezzel bekapcsolódhatunk a hely századokra visszamenő kulturális életébe.

Idén a 14. Crescendo Nyári Akadémián is várjuk Önöket szeretettel ifjúsági, barokk, tanszaki és kóruskoncertjeinkre, zenetörténeti előadásainkra, illetve az eseménysorozatot záró gálahangversenyeinkre.


Íme néhány programunk részletesebb leírása:

CRESCENDO UTCAZENE

A Crescendo Utcazene olyan kötetlenebb formájú, könnyedebb hangvételű esemény, amelyen a Nyári Akadémia tanárai és diákjai különböző nyilvános szabadtéri helyszíneken zenélnek mint például a Tokaji Múzeum kertje vagy a Tokaji Kávépörkölő Manufaktúra és Kávéház udvara.


OROSZ IMPRESSZIÓK

Az Orosz impressziók koncert repertoárja orosz zeneszerzők műveiből áll. Kiemelt szerepet kap Csajkovszkij, Glinka, Rahmanyinov szóló- és kamarazenéje.


„LEGYEN A ZENE MINDENKIÉ!” KONCERT IN MEMORIAM KODÁLY ZOLTÁN

Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulóján a Crescendo Nyári Akadémia is szeretne megemlékezni a zeneszerzőről, népzenekutatóról, zenetudósról és nagyszerű pedagógusról. Emlékkoncertünkön felcsendülnek a szerző hangszeres szóló-, valamint kamaradarabjai, továbbá népdalfeldolgozásai, műdalai valamint kóruszenéje.


BIBLIAI UTALÁSOK MONTEVERDI ORFEÓJÁBAN

DR. MARCEL S. ZWITSER (NED) ELŐADÁSA

Claudio Monteverdi 1607-ben írt Orfeóját tekintik az első operának. Előadótanárunk, Marcel Zwitser a mű szövegének bibliai utalásait veszi számba, és felveti azt a kérdést, hogy ebből a megközelítésből vajon milyen mondanivalója van Monteverdi operájának.


KODÁLY PEDAGÓGIÁJA ÉS A 21. SZÁZAD

DR. KÖRMENDY ZSOLT ELŐADÁSA

A Kodály-évhez kapcsolódik Körmendy Zsoltnak, Zeneakadémia tanárának előadása is, amely kísérletet tesz e hihetetlenül gazdag és eredményes életpálya átfogó bemutatására.


CSAJKOVSZKIJ „LEGJOBB” MŰVÉT ÖVEZŐ PROBLÉMÁK ÉS PLETYKÁK

DR. MARCEL S. ZWITSER ELŐADÁSA

Csajkovszkij VI. (patetikus) szimfóniáját tartotta legjobb programzenéjének, de azt nem árulta el, hogy mi a témája. Mivel a zeneszerző a szimfónia bemutatása után kilenc nap múlva elhunyt, a művet kezdetektől pletykák és találgatások övezték. Marcel S. Zwitser a darab számos értelmezéséből kiindulva mutatja be a kutatásokkal kapcsolatos problémákat. Az előadás részeként Csajkovszkij utolsó zongoraműveiből (Tizennyolc darab, op.72.) Polina Kulikova ad elő két darabot.


A Crescendo Nyári Akadémia további koncertjei:

Crescendo művésztanári koncert
Barokk koncert
Visegrádi négyek előadás és koncert
Fülei Balázs zongoraművész Bartók kurzusának zárókoncertje
Tanszaki koncertek
Az Ifjúsági tanszak szóló- és kamarazenei koncertje
Vasárnaponként zenés istentisztelet a katolikus és a református templomban
Kreatív Istentisztelet
Gálahangversenyek


Programjaink főbb helyszínei:

Paulay Ede Színház
Zsinagóga
Református templom
Katolikus templom
Tokaji Ferenc Gimnázium
Világörökségi Bormúzeum


A pontos helyszínekről és dátumokról honlapunkon, Facebook-oldalunkon, valamint szórólapjainkon keresztül értesülhetnek.

Várjuk Önöket nagyon sok szeretettel!


Bővebb információ:

Tourinform Tokaj
3910 Tokaj, Serház u. 1.
Tel.: +36 47 352125
Hotline: +36 70 3888870
E-mail: info@tokaj-turizmus.hu

Felhasználók értékelése:
Jelenleg nem értékelt. Legyen Ön az első!